Ljubljanainfo
Pon, 4.9.2023 15:40
Sinočnja oddaja Milijonar se je odvijala v znamenju dobrodelnosti, znani obrazi so s svojim znanjem poskušali priigrati čim večji znesek za prizadete v poplavah. Kdo se je najbolje odrezal?

Gledalci Milijonarja so si imeli včeraj priložnost ogledati nekoliko drugačno verzijo priljubljenega televizijskega kviza, odvil se je dobrodelni Milijonar, v sklopu katerega so za plemenit namen poskušali pravilno odgovoriti na čim več vprašanj.  

Kdo se je najbolje odrezal?

Kot prva se na vročem stolčku znašla pevka Saša Lendero, ki sicer ne mara tekmovanj, a se je za dobrodelni namen vseeno odločila za sodelovanje v oddaji in pri tem tudi dobro odrezala.

V kvizu sestavljenem iz 15-ih vprašanj, se ji je ustavilo šele pri 12. vprašanju, ko se je simpatična pevka odločila raje za varno opcijo in osvojila 5000 evrov. 

Godlerju se je nato pridružil Marko Miladinović, ki mu tovrstne igre niso tuje, saj v prostem času rad rešuje križanke in uganke, že dolgo časa pa se je želel preizkusiti v Milijonarju.

Kljub obetavnemu začetku pa je moral do desetega vprašanja izkoristiti vse tri oblike pomoči, ki so mu bile na voljo, ker ni hotel dodatno tvegati, kar je priigral, se je odločil, da zaključi igro, za žrtve poplav mu je uspelo zagotoviti dodatnih tisoč evrov. 

Gaber ubrala varno pot, s tveganjem bi priigrala večji kos potice

Dobrodelne akcije pa se je udeležila tudi Tina Gaber, srčna izbranka predsednika vlade Roberta Goloba. In kako ji je šlo?

Podobno kot pri Lenderovi se je tudi Tini zalomilo pri 12. vprašanju. Da ne bi tvegala zneska, ki ga je že priigrala z 11-imi pravilno odgovorjenimi vprašanji, se je odločila, da bo raje obdržala osvojenih pet tisoč evrov.

Vendar se je na koncu izkazalo, da bi se bolj obrestovalo tvegati, čeprav je Gaber sprejela varnejšo pot, bi bil njen odgovor na 12. vprašanje pravilen

In pri katerem vprašanju se je zalomilo?

»Katera od teh organizacij ima največ držav članic? Odgovori pa so bili: UN, FIFA, WHO, IMF.« Pravilni odgovor je bil FIFA, in če bi se Tina odločila, da nanj odgovori, bi odgovorila pravilno.

Znane osebe so v oddaji dobrodelnega Milijonarja zbrale kar 11 tisoč evrov.

V petek pa bosta na vroči stol sedla še igralec Borut Veselko in antropolog Dan Podjed, ki bosta osvojena zneska dodala zbranemu denarju iz prve oddaje.

Starejše novice