Vir: Facebook profil skupine Hladno pivo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Čet, 25.8.2022 15:19
Legendarni hrvaški rockerji Hladno pivo odhajajo na »daljšo pavzo«. Mile Kekin, frontman hrvaške skupine, je sporočil, da se podaja na samostojno pot.

Avtorji tako rekoč že ponarodelih skladb, kot so »Pitala si me«, »Nije sve tako sivo«, »Zimmer Frei« se po uspešni in obsežni turneji ob 35. obletnici ustvarjanja odpravljajo na koncertni premor za nedoločen čas. 

Koncerti, ki jih skupina Hladno pivo napoveduje septembra in oktobra, so tako zadnji za daljše časovno obdobje.

V prihodnjih letih se bo Mile Kekin posvetil samostojni karieri, ostali člani zasedbe pa bodo nadaljevali sodelovanje pri projektu Guerilla Mainstream.

»Ja, res je. Po tem fenomenalnem koncertnem letu od jeseni nadaljujemo po različnih poteh,« je na Facebooku zapisal Kekin. 

Pred odmorom še koncerta v Sloveniji

Skupina je posnela devet izredno uspešnih albumov. So prejemniki sedmih nagrad Porin, največje glasbene nagrade na hrvaški glasbeni sceni. Zadnjo so prejeli lani za najboljši rock album - Dani zatvorenih vrata. 

Pred pavzo pa bo celotna zasedba skupaj odigrala še zadnje koncerte. 

Legendarni hrvaški rockerji Hladno pivo se bodo 6. oktobra ustavili tudi v Ljubljani, ko bodo nastopili v Kinu Šiška. 22. oktobra napovedujejo koncert tudi v Mariboru. 

Starejše novice