VIR: Sarah Louise Bennett, The European Broadcasting Union (EBU)
Ljubljanainfo
Sob, 11.5.2024 10:00
Nizozemski predstavnik Joost Klein na letošnji Evroviziji se na včerajšnji generalki ni pojavil na odru. Mu grozi izločitev iz tekmovanja?

Letošnje tekmovanje za Pesem Evrovizije v švedskem Malmöju je v znamenju preobratov in polemik. Že pred začetkom tekmovanja se je napovedovalo, da bo eno izmed glavnih vprašanj v zvezi z dogodkom vključevalo udeležbo Izraela.

Trenutno pa se zvesti privrženci Evrovizije sprašujejo, kaj se dogaja z nizozemskim predstavnikom Joostom Kleinom.

Včeraj bi se na generalki moral na odru pojaviti kot peti nastopajoči, a je produkcija njegov nastop brez pojasnil preskočila s četrtega nastopajočega (Luksemburga) do številke šest, pod katero nastopa predstavnica Izraela.

Ga bo neprimerno obnašanje stalo nastopa v finalu?

Nizozemski predstavnik je že minuli dan dvignil veliko prahu s tem, ko si je na novinarski konferenci, med govorom izraelske predstavnice glavo prekril z nizozemsko zastavo. 

Pri Evropski radiodifuzni zvezi (EBU), organizatorju izbora Pesmi Evrovizije, so sporočili, da preiskujejo incident, o katerem so jim poročali in vključuje nizozemskega predstavnika. »Do nadaljnjega ne bo sodeloval na vajah,« so bili skopi v sporočilu za javnost. 

So zapele tudi pesti?

Ali je to edini incident, ki ga preiskuje Evropska radiodifuzna zveza, sicer ni znano, po družbenem omrežju X so zaokrožile tudi govorice, da naj bi Klein udaril enega od predstavnikov izraelske delegacije, ker naj bi se ta norčeval iz smrti njegovega očeta. A se je vse skupaj, kot kaže izkazalo za govorico.

Prišlo naj bi zgolj do groženj, ne pa tudi do fizičnega obračuna.

Švedska policija je namreč sporočila, da je sprožila preiskavo proti proti izraelsko nastrojenemu nizozemskemu predstavniku na Pesmi Evrovizije Joostu Kleinu zaradi groženj z nasiljem fotografu, ki ga je najela Evrovizija.

Komentarji (1)

I. KAPŰN (ni preverjeno)

Zgleda, da smo se sedaj dokopali do precedana, kako eliminirati resnejše konkurente s tekmovanja. Najprej jih sprovocirati z nekim vsiljivim snemanjem ali s čim podobnim in izzvati reakcijo. Bati se itak nimaš ničesar, ker bo kaznovan provocirani. Na mestu Nizozemske bi jaz Evrosongu pokazal dva sredinca in se temu za vedno odpovedal!

Starejše novice