Vir: Instagram profil Justus Reid
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sob, 28.8.2021 12:21
Justus Reid je mladi Američan, ki na Tiktoku za prepoznavnost države na sončni strani Alp skrbi s posrečenimi priredbami slovenskih pesmi.

Pred približno dvema mesecema je 21-letni Američan Justus Reid spletno javnost navdušil s priredbo skladbe Čebelar, nato se je lotil Zdravnika Mirne Reynolds, pa tudi recimo pesmi Bog ne daj, da bi crknil televizor Adija Smolarja in vsem dobro znane V dolini tihi in Ti si moj sonček.

Reid se je v čast najboljši slovenski plezalki, ki je na poletnih olimpijskih igrah osvojila zlato medaljo, Janji Garnbret poklonil kar z Zdravljico, ki jo je odpel v visokogorju.

Na spletu mu mnogi sicer očitajo, da se samo pretvarja, da je Američan, v resnici pa je Slovenec, a Reid zatrjuje, da to ne drži. Na družbenem omrežju Tiktok mu sledi več kot 225.000 oseb.

Te dni se mudi na obisku v Sloveniji

Nedolgo nazaj sploh ni vedel, da Slovenija obstaja, te dni pa se v naših krajih mudi na obisku. S svojim doživljanjem države zabava občinstvo na družbenih omrežjih, tako je recimo posnel videoposnetek, v katerem prvič poskusi slovensko hrano, privoščil pa si je tudi burek in med drugim obiskal Bled. 

Danes se mudi v ljubljanski Aleji, kjer ga lahko pozdravite do 13. ure

Privlači ga tudi Balkan

Reid pa se ne loteva le priredb slovenskih pesmi, navdušil je recimo tudi s priredbo pesmi Miki Milane Vere Matović, ki je v letošnjem letu ponovno precej priljubljena. 

Starejše novice