Vir: Facebook, Tina Turner
Ljubljanainfo
Sre, 24.5.2023 21:03
V 83. letu je umrla glasbena ikona Tina Turner.

Legendarna ameriška pevka, predvsem znana po svojih nepozabnih hitih 'What's Love Got to Do With it', 'Proud Mary' in 'We Don't Need Another Hero', se je poslovila v 83.letu starosti v svojem domu blizu Züricha v Švici, poroča Sky News.

Žalostno vest o njeni smrti je sporočila publicistka, ki je v izjavi za javnost pojasnila, da je glasbena ikona danes izgubila boj z dolgotrajno boleznijo. 

Tina Turner se je rodila leta 1939 kot Anna Mae Bullock v mestu Brownsville v ameriški zvezni državi Tennessee.

Po končani srednji šoli se je preselila v ameriški center blues glasbe St. Louis. Tam je spoznala kitarista Ikea Turnerja, s katerim se je kasneje tudi poročila in imela dva otroka.

Skupaj sta izdala album Fool in Love. Vendar v njunem zakonu ni bilo vse idealno, v svoji avtobiografiji je razkrila ozadje zakona, v katerem je nemalokrat vladalo tudi nasilje. 

Energična pevka z neverjetnim vokalom je v svoji bogati glasbeni karieri osvojila kar osem grammyjev in ustvarila nepozabne uspešnice. 

S svojim nastopom v Rio de Janeiru leta 1988, kjer je pela pred 180.000 gledalci, se je zaradi številčnega obiska vpisala tudi v Guinnessovo knjigo rekordov.

Legendarna pevka je bila ženska mnogih talentov, uspešna je bila tudi kot igralka. V vlogi igralke se je med drugim preizkusila v rock muzikalu Tommy, akcijskem filmu Pobesneli Max III in v filmu Last Action Hero.

Starejše novice