Vožnja v krožišču je za marsikoga precej zapletena (vir: posnetek zaslona/TikTok).
Ljubljanainfo
Tor, 30.4.2024 15:33
To je prava komedija zmešnjav.

Da krožišče ni za vsakogar, ste se zagotovo že lahko prepričali na lastne oči, medtem ko ste vozili ali bili sopotnik v avtu, a ko je krožišče še v nastajanju, pa je lahko vse skupaj še hujše. 

Tako je danes v novem krožišču na križišču Cvjetne ulice in Ulice Antuna Mihanovića v Koprivnici, poroča portal Epodravina.

Na posnetku je razvidno, da se voznikom novo krožišče zdi čudno in da nikakor ne upoštevajo nobenih pravil vožnje po krožišču. 

Del težave pa je tudi v tem, da ob cestišču še vedno stojijo prometni znaki s prejšnjo prometno ureditvijo.

»Rdeči krog na sredini novega krožišča je ravnokar pobarvan, postaviti je treba še robnike in ostale dele krožišča, zato je še v izgradnji. Do konca tedna bodo urejeni vsi deli novega krožišča,« je povedal načelnik Tomislav Golubić

Morda bo takrat kaj bolje.

Komentarji (2)

Brakac (ni preverjeno)

Če ni semaforjev, veljajo prometni znaki. Noben uvoz v krožišče nima prednosti. Znotraj krožišča in izvoz iz krožišča je desno pravilo prednosti. Menjava voznih pasov v krožišču je enakovredna kot po ravni cesti. Kdor se pravočasno ne razvrsti na zunanji krog za izvoz, mora peljati še en krog.

Krenten (ni preverjeno)

Kaj pa krizisce kajuhova letaliska v lj? Kera brihta je naredila dva pasa za levo iz letaliiske in desnega od teh tudi za naravnost? Tukaj bi moral biti samo desni pas za desno in naravnost.

Starejše novice