Vir: Instagram, raivenofficial
Mariborinfo
Sob, 20.1.2024 21:00
Slovenska izvajalka na letošnjem tekmovanju za pesem Evrovizije Raiven, ki bo maja nastopila v švedskem mestu Malmö, je danes premierno predstavila skladbo Veronika, s katero bo lovila visoko uvrstitev.

Skladbo so v obliki videospota predstavili v večerni oddaji na prvem programu TV Slovenija, videospot pa je po besedah Raiven dober pokazatelj tega, kaj bo mogoče videti na evrovizijskem odru.

Sara Briški Cirman z umetniškim imenom Raiven je razložila, da je pesem Veronika nastala po navdihu lika Veronike Deseniške, prve ženske, ki je bila v Sloveniji obtožena čarovništva.

Kot meni glasbenica, so določene krivice, obtoževanja in obsojanja ljudi, podobno kot v Veronikinem času, prisotne še danes in bodo tudi še nekaj časa. Zgodba se ji je zato zdela primerna, da bi jo pripeljala v leto 2024 in preko nje spregovorila o univerzalni temi. Besedilo in glasbo je tako kot za vse svoje skladbe doslej prispevala sama.

V videospotu nastopa skupaj ob spremljavi plesalcev, članov baletnega ansambla SNG Opera in balet Ljubljana. »Rdeča nit videospota sta gib in plesalci, ki bodo z mano tudi na Evroviziji, tako da bo zelo lepo prikazal, kaj se bo dogajalo na evrovizijskem odru,« je povedala Raiven, ki si je sicer že od nekdaj želela sodelovati na tem tekmovanju.

Pričakovanj od tekmovanja nima, želi pa si, da bi lahko popolnoma uživala v evrovizijski izkušnji in jo izkoristila na način, da kot umetnica zraste in iz nje dobi podobne priložnosti. Največje televizijsko glasbeno tekmovanje se ji zdi dobra možnost za to, da se odprejo kakšna vrata, tudi v tujini.

Komentarji (3)

Rock8 (ni preverjeno)

Boh pumagi

Nejla (ni preverjeno)

Škoda denarja

PIRKO RAJNAT (ni preverjeno)

Ne razumem in nikoli ne bom, kako je to mogoče, da se dovoli tako masovno zavajajoče, lažljivo in nehigijensko oglaševenje kojekakvih revnih natakaric, študentk, mamic samohranilk itd., kako so čez noč postale milijonarke. Slaba dva milijona nas je, med nami pa glede na gnile oglase že ziher 20 milijonov milijonarjev (??!!!). Ustavite to manijo in ne napizdavlite naroda...!

Starejše novice