Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 26.5.2023 19:05
Je permisivna vzgoja staršev šla predaleč? To se sprašujejo tudi nekateri uporabniki družbenega omrežja Facebook, ki so bili osupli nad zapisom mame, ki se je obregnila nad discipliniranjem njenega otroka.  

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis mame, nad katerim se je usul plaz kritik. V zapisu mama ostro obsoja vedenje učiteljice, ki naj bi po njenih besedah lahko otroku povzročilo trajno psihološko škodo. 

In kaj je zagrešila učiteljica?

V zapisu avtorica navaja, da je njen otrok na sprehodu brcnil mačko, nakar ga je učiteljica vpričo drugih otrok okregala.

Mati je ob tem zapisala: »Učitelji naj učijo, ne pa, da vzgajajo, to naj prepustijo nam, bomo že po svoje naredili.«

Otrokovo dejanje pa je poskušala opravičiti, s tem, da mački preživijo padce in jim tudi brca ne bo povzročila škode. 

Na koncu je uporabnike foruma, kjer je objavila svoj zapis Nora učiteljica, posvarila, da je njenemu otroku z oštevanjem učiteljice lahko bila storjena trajna psihološka škoda. 

»Proizvajajo cele generacije čustvenih invalidov«

Nenavadno pritoževanje nad učiteljico je nemudoma zaokrožilo po spletu, veliko uporabnikov je bilo zgroženih nad odzivom matere.

Nekateri so tudi delili vzgojne ukrepe, ki so jih bili sami deležni v preteklosti, ob tem pa se spraševali, ali so nekateri starši šli z (ne)vzgajanjem otrok predaleč.

»Zdaj starši v šolo pridejo z odvetnikom. Svoje sončke in prestolonaslednike zavijejo v vato. S tem jim ne delajo usluge. Nasprotno. Proizvajajo cele generacije čustvenih invalidov,« je ostro obsodil stanje današnje družbe eden izmed uporabnikov družbenega omrežja Facebook. 

Starejše novice