Foto: M. J.
Ljubljanainfo
Ned, 28.5.2023 11:07
Rogliču je na včerajšnji dirki priskočil na pomoč navijač, ki mu ljubljanski Burek Olimpija zdaj ponuja zastonj burek za celo leto.

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je včeraj dobil odločilno, 20. etapo kolesarske dirke po Italiji - 18,6 kilometra dolg gorski kronometer na Svete Višarje.

 

 

Kot smo že poročali, je Roglič pred etapo zaostajal 26 sekund, na brutalno težki progi pa je pred velikim številom slovenskih navijačev doživljal pravo dramo. Potem ko je bil najhitrejši na vseh vmesnih časih, se mu je okoli dva kilometra pred ciljem snela veriga.

Vendar mu je na pomoč hitro priskočil eden od navijačev. Na posnetku dirke je mogoče videti moškega, ki priteče po klancu in Rogliču pomaga speljati v strm klanec. Po poročanju portala N1, ki je informacije dobil od Sportkluba, je bil junak nekdanji smučarski skakalec Mitja Mežnar.

Kot so zapisali, je bil prav Mežnar leta 2007 Rogličev sotekmovalec ob zmagoslavju na ekipni tekmi mladinskega svetovnega prvenstva v smučarskih skokih. Preostala člana zlate ekipe iz Trbiža, ki je bil nosilec prvenstva, čeprav je tekma potekala v Planici, pa sta bila še Jurij Tepeš in zdajšnji glavni trener slovenske moške ekipe Robert Hrgota.

Burek Olimpija želi nagraditi junaka

V zgodbo pa se je vključil še priljubljeni ljubljanski ponudnik bureka, Burek Olimpija, saj so prek svojega Facebook kanala sporočili, da iščejo junaka, ki je pomagal Rogliču, saj mu želijo ponuditi brezplačen burek za celo leto.

»Iščemo fanta, ki je danes pomagal Rogliču, ko mu je padla ketna na Giru. Naj nas kontaktira in dobil bo zastonj burek za celo leto,« so zapisali.

Starejše novice