Ljubljanainfo
Sre, 5.4.2023 18:00
V poslovalnici Burek Olimpija na Bavarskem dvoru v Ljubljani lahko hrvaške kune, ki so vam ostale doma in jih še niste uspeli zamenjati za evre, namesto tega zamenjate za slasten burek.

S prvim januarjem letošnjega leta je uradna denarna valuta tudi na Hrvaškem postala evrska. Plačevanje v kunah je bilo po tem datumu mogoče le še štirinajst dni, počasi pa se izteka tudi čas za menjavo kun v evre.

V Sloveniji so v Banki Slovenije in Novi ljubljanski banki kune sprejemali le do konca februarja oziroma začetka marca, nekatere banke (Gorenjska banka, SKB, Unicredit banka Slovenije) so jih nehale sprejemati že konec leta 2022.

Zdaj bankovce v hrvaški valuti do konca junija sprejema le še Nova KBM - ali pa morate menjavo opraviti neposredno na Hrvaškem, kjer bodo kune menjali do konca leta 2023.

Če za vas nič od tega ni izvedljivo, pa bi se radi kun, ki so vam ostale od lanskega dopusta, znebili po hitrem postopku, rešitev ponujajo pri Bureku Olimpiji, kjer so začeli domiselno akcijo, imenovano Burekuna: Edina menjalnica na svetu, kjer lahko kune zamenjate za burek!

»Tiste kune, ki vam še ležijo doma, lahko greste zamenjati na banko. Lahko pa jih pridete zamenjat za burek! Odpiramo Burekuno, edino menjalnico na svetu, kjer lahko kune zamenjate za burek. Raje na burek kot na banko - se vidimo na Bavarcu,« pravijo.

Za 23 kun v njihovi matični poslovalnici na Bavarskem dvoru dobite en burek, ves izkupiček pa bodo pri Bureku Olimpiji, kjer so že znani po plemenitih gestah, na primer zastonj burekih za gasilce in za tiste, ki si toplega obroka ne morejo privoščiti, namenili v dobrodelne namene: družinam, ki si težje privoščijo odhod na morje.

Starejše novice