Fotografija je z območja Gore nad Sodražico, kjer je na nadmorski višini med 800 in 900 metrov zapadlo dobrih 20 centimetrov zelo mokrega in težkega snega (vir: posnetek zaslona/Facebook Meteoinfo Slovenija).
STA
Tor, 23.4.2024 19:16
Pobelilo bo sever države, predvsem vrhove Pohorja.

Zvečer in ponoči se bodo padavine prehodno okrepile, meja sneženja se bo nekoliko spustila. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V sredo bo sprva oblačno s krajevnimi padavinami. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 700 metrov. Popoldne se bo oblačnost trgala, nastale bodo posamezne plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 14 stopinj Celzija.

V četrtek bo spremenljivo oblačno z občasnimi padavinami. V petek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na zahodu bo občasno lahko rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodnik. Spet bo nekoliko topleje. Nad srednjo in delom zahodne Evropo se še vedno zadržuje hladna zračna masa. V severnem in južnem Sredozemlju pa sta dve ciklonski območji. V višinah k nam z vzhodnim vetrom še vedno doteka hladnejši zrak.

Komentarji (1)

SENAD GAVRILOVIĆ (ni preverjeno)

Nikar sejati panike. Branost zato ne bo nič večja....

Starejše novice