Ljubljanainfo
Sre, 29.12.2021 20:01
Vse je pripravljeno za najdaljšo noč v letu. Kljub vsem ukrepom, ki se jih bomo morali držati, pa vremenoslovci napovedujejo, da nam bo za silvestrovo vsaj poslano z lepim vremenom. Kaj torej lahko pričakujemo?

Tudi mi se, tako kot cel svet, pripravljamo na vstop v leto 2022. Kot kaže poročilo Agencije Republike Slovenije za okolje pa temperature ob silvestrovem ne bodo prenizke, dvignile se bodo namreč celo nad deset stopinj Celzija.

Četudi bomo tudi letošnje leto preživeli brez javnih silvestrovanj, bo na naši strani vsaj vreme.

Tako bomo lahko ob polnoči kljub temu na prostem opazovali ognjemete, saj nam vremenoslovci za zdaj napovedujejo delno oblačno vreme, vendar bi se naj temperature gibale kar okoli 14 stopinj Celzija.

Mrzlo nam ne bo

Temperature se tudi zvečer in ponoči naj ne bi spustile pod ledišče.

Podobne temperature lahko pričakujemo na novega leta dan. Vremenoslovci Agencije Republike Slovenije za okolje napovedujejo delno oblačno vreme, se bodo pa tudi ta dan temperature povzpele do 12 stopinj Celzija.

Snega še ni na vidiku

Tudi dnevi po 1. januarju bodo zaznamovani z visokimi temperaturami. Tako naj bi v nedeljo ob delno oblačnem vremenu temperature dosegle nad deset stopinj, v ponedeljek pa naj bi temperature bile še za stopinjo višje.

Kljub temu, da so podatki Agencije Republike Slovenije le do petka, 7. januarja, ko naj bi prav tako zabeležili deset stopinj, pa je videti, da snega očitno še kmalu ne bomo dočakali.

Starejše novice