Slika je simbolična
STA
Pet, 19.5.2023 09:49
V maju bo število potnikov po ocenah preseglo 100.000.

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana je v prvih štirih mesecih letošnjega leta v medletni primerjavi zabeležilo 51-odstotno rast števila potnikov.

Maja naj bi število potnikov preseglo število 100.000

Kot so sporočili iz Fraporta Slovenija, je število potnikov na povezavah v Istanbul, Pariz, Beograd in Varšavo že preseglo ravni iz leta 2019.

Pričakujejo, da bo maja število potnikov preseglo 100.000.

Kot so danes zapisali pri upravljavcu ljubljanskega letališča, je aprila prek njega potovalo več kot 95.000 potnikov, kar je 36 odstotkov več kot aprila lani.

»Pričakovati je nadaljevanje rasti prometa, v maju bo število potnikov po ocenah preseglo 100.000,« so navedli.

Čeprav skupni promet glede na predkoronsko obdobje še zaostaja, je na nekaterih povezavah število potnikov že preseglo ravni iz leta 2019.

»Pričakovati je, da bo ob vse pogostejših letih na ravni iz 2019 kmalu popolnoma okrevalo tudi število potnikov v Bruselj, Zürich in Frankfurt,« so zapisali.

Kot je ob tem poudarila poslovodna direktorica Fraporta Slovenija Babett Stapel, so redni prevozniki pred vrhuncem poletne sezone okrepili mrežo letov z dodatnimi frekvencami in vrnjenimi povezavami.

Ponudba letov z ljubljanskega letališča je med drugim dopolnjena z vrnjeno sezonsko povezavo v Tel Aviv, ki jo do petkrat tedensko zagotavljajo prevozniki Israir Airlines, El Al in Sundor.

Od aprila so ponovno na voljo leti nizkocenovnika Transavia France na pariški Orly in Finnaira v Helsinke. Prevoznik Air Montenegro bo junija obnovil sezonske lete v Tivat.

Novi redni leti

Aegean Airlines 6. junija vzpostavlja redne lete v Atene, ki bodo na voljo ob torkih in petkih.

Nizkocenovnik Wizz Air je napovedal povezavo v Skopje; tja bo letel od 27. septembra, in sicer vsak torek, četrtek in soboto.

»S pogostejšimi leti na pomembna vozlišča se izboljšujejo možnosti letenja na vse konce sveta.

Lufthansa je okrepila letenje v Frankfurt, kamor so leti na voljo trikrat na dan, tudi v zgodnjih jutranjih urah. Pogostejši leti so v poletnem voznem redu na voljo še v Istanbul, Pariz, Varšavo in Bruselj,« so dodali v Fraportu.

Starejše novice