Vir: Restavracija Strelec
Ljubljanainfo
Pet, 25.2.2022 10:48
Eden od najvplivnejših mednarodnih vodnikov v svetu gastronomije Gault&Millau je na današnjem spletnem dogodku razglasil najboljše v Sloveniji za leto 2022. Kulinarično krono si je prislužila tudi ljubljanska restavracija.

Kljub za gostince izredno turbulentnem letu omejenega obratovanja so inšpektorji Gault&Millau Slovenija tudi tokrat uspeli opraviti obiske restavracij in popularnih zbirališč ter s tem zagotoviti izdajo vodnika Gault&Millau Slovenija za leto 2022. 

»Tudi preteklo leto za gostince ni bilo enostavno, zato je še toliko bolj navdihujoče opazovati predanost in strast, s katerima neumorno premikajo meje v svetu gastronomije.

Prejemniki posebnih nagrad in vsi uvrščeni v vodniku predstavljajo bogate in raznolike okuse Slovenije tako na krožniku kot v kozarcu. In za to si zaslužijo vse čestitke in pohvale,« je ob današnji podelitvi povedala Mira Šemić, sommelierka, vinska akademikinja ter direktorica kulinaričnega vodnika Gault&Millau Slovenija.

Celoten nabor odličnih gostincev in gastronomskih zakladov Slovenije pa bo znan v drugi polovici marca, ko izide letošnji vodnik, ki ga je tudi tokrat partnersko podprla Slovenska turistična organizacija

To so najboljši po izboru vodnika Gault&Millau za leto 2022

Z nazivom najboljše restavracije, ki so prijele priznanje štiri kuharske kape, pa se je okitilo osem gostiln, in sicer Restavracija Grič iz Šentjošta nad Horjulom, Restavracija Mak iz Maribora, Restavracija Pavus iz Laškega, Restavracija Strelec iz Ljubljane, Gostilna Pri Lojzetu iz Vipave, Hiša Denk iz Zgornje Kungote, Ošterija Debeluh iz Brežic in Hiša Franko iz Starega sela pri Kobaridu

Najboljša slaščičarna je po izboru ocenjevalcev vodnika Gault&Millau postala Zebra Patisseries iz Ljubljane, v kategoriji najboljši POP, ki nagrajuje restavracije za vrhunsko kulinariko v nižjem cenovnem rangu, pa sta slavila Hiša Polonka iz Kobarida ter Dvorni bar iz Ljubljane.

Mlada talenta letošnjega leta sta postala Marko Magajne ter Marko Vršič iz restavracije Galerija okusov, ki se nahaja v Novem Celju, šef prihodnosti pa Filip Matjaž iz portoroške restavracije COB.

Šef tradicije je postal Uroš Gorjanc iz Gostilne Krištof, ki se nahaja v kraju Predoslje, najboljši sommelier za leto 2022 pa je postal Gregor Kren iz novomeške Hiše Fink.

Po izboru vodnika Gault&Millau pa je najboljši šef 2022 postal Marko Pavčnik iz Restavracije Pavus, ki se nahaja na Gradu Tabor v Laškem.

Starejše novice