zalastritof
Tor, 3.5.2022 18:00
Letošnja pomlad kar kliče po obisku fotogeničnih lokacij prelepih cvetlic. Kje najdete tiste najlepše?

Ravno pravšnja količina dežja in sonca je poskrbela, da so letos pomladne cvetice in drevesa čudovito zacvetela. Kam na izlet, da boste lahko uživali v čudovitih razgledih?

1. Arboretum Volčji potok

Le streljaj od Ljubljane se nahaja 85 hektarov velik botanični park, v katerem boste uživali v pogledu na raznobarvno cvetoče tulipane, pa tudi tamkajšnja drevesa so se odela v čudovite pomladne barve. 

Park ponuja številne aktivnosti za otroke, privoščite si lahko tudi kosilo, kavo ali sladoled. Okolje je primerno tudi za sprehod s kužki, ki morajo biti seveda na vrvici. Za vstop za psa boste odšteli dva evra.

2. Velika planina

Če ste nekoliko bolj pohodniške narave, se odpravite na Veliko planino. V pomladnem času so tamkajšnji travniki namreč posejani s čudovitimi žafrani.

Tako boste uživali v poljih preprostih vijoličnih cvetlic, dan pa hkrati preživeli aktivno. Krasna kombinacija, kajne?

3. Golica

Med hribi, ki jih preprosto morate obiskati, se spomladi najde tudi Golica nad Jesenicami. Čudovit pogled na pobočja v tem času namreč ustvarjajo bele narcise, ki so prava paša za oči.

4. Prešernova ulica, Rimska cesta in okolica Biotehniške fakultete

Med ljubljanskimi ulicami boste našli številne, ki so zaradi dreves odete v rožnato barvo. Med njimi je recimo Prešernova ulica v Ljubljani, v čudovitem pogledu pa boste uživali tudi na Rimski cesti in v bližini ljubljanske Biotehniške fakultete. 

Sprehodite se po prestolnici in odkrijte čarobne pomladne barve. Cvetoča drevesa so privabila tudi številne vplivneže, med drugimi je na cvetočih ljubljanskih ulicah pozirala Ajda Sitar.

5. Goriška Brda 

Goriška Brda nikoli ne razočarajo, posebej pa tam vedno uživajo tisti, ki obožujejo vino. Griči, posejani z vinogradi, prelepo podobo dobijo spomladi, ko zacvetijo češnje.

Letošnji tradicionalni Praznik češenj bo 4. in 5. junija. Več o dogodku lahko preberete na TEJ POVEZAVI.

Starejše novice