Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Pet, 3.12.2021 17:37
Današnje vladne spremembe o ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb s koronavirusom natančneje določajo izvajanje sejemske dejavnosti in obratovanje žičniških naprav.

Vlada Republike Slovenije je danes izdala Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. 

Za sejemsko dejavnost po novem PCT

Vlada je določila, da je izvajanje kongresne in sejemske dejavnosti dovoljeno na odprtih površinah in v zaprtih prostorih pod pogojem, da udeleženci izpolnjujejo pogoj PCT, uporabljajo zaščitne maske in je med njimi zagotovljena medosebna razdalja vsaj 1,5 metra.

Preverjanje izpolnjevanja pogoja PCT morajo organizirati odgovorne osebe, ki izvajajo ali organizirajo kongresno ali sejemsko dejavnost, uvaja pa se redni nadzor nad njegovim izvajanjem.

Strežba hrane in pijače na stojnicah prepovedana

Strežba hrane in pijače na stojnicah ni dovoljena. Izjema je le tradicionalna priprava in strežba pečenega kostanja.

Izvajanje gostinske dejavnosti strežbe jedi ali pijač je dovoljeno samo v sedečem režimu med 5. in 22. uro. Ob vhodu v lokal ali na prostor, kjer se izvaja gostinska dejavnost strežbe jedi in pijač, mora biti na vidnem mestu objavljeno dovoljeno največje število hkrati prisotnih oseb v lokalu ali na prostoru.

Pri sejemski prireditvi na odprtih površinah se mora zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev, z ločenimi vhodi in izhodi. Območje sejemske prireditve na odprtih površinah mora biti ograjeno tako, da pristop nanj ni mogoč mimo uradnega vhoda.

Starejše novice