Nika Kovač (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 25.10.2022 15:08
Direktorica Inštituta 8. marec je bila danes na Bavarskem dvoru v Ljubljani deležna fizičnega napada mimoidočega, ki je grozil, da bo ubil njenega psa.

O napadu je Inštitut 8. marec poročal na svojem Facebook profilu, objavili so tudi izjavo Nike Kovač.

»Janševi kolaži, Nova 24 in spodbujanje sovraštva imajo tudi materialne učinke. V zadnjih desetih dnevih sem zaradi fizičnega napada drugič na policijski postaji. Na Bavarskem domu se je danes sredi belega dne z vso silo vame zaletel moški in me odrinil. Ob tem je vpil, da bo ubil mojega psa in 'jeben Inštitut 8. marec, kaj izzivate'.

Nisem bila sama, z mano je bila Maja. Uspeli sva mu zbežati. Vse skupaj se je zgodilo sredi belega dne. Ljudje so hodili mimo,« je sporočila zgrožena aktivistka. 

O vsem tem ni želela pisati, saj je naveličana vloge žrtve, hkrati pa tudi ni želela, da bi njene starše, babice in dedke skrbelo.

A vseeno se je odločila oglasiti, saj se ji zdi v tem trenutku pomembno, da se zavedamo, kakšna je realnost.

»Po Evropi delam, ker doma nisem varna. Nikjer več nisem sama. Ljudje so do nas nasilni in agresivni. Vse to je sistemsko spodbujano.

Sama se do referenduma za javno RTV ne bom umikala. Ker tovarne grožnje producirajo takšno obnašanje. In ker je pomembno javno RTV pred tem obraniti,« je zaključila.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice