Slika je simbolična
STA
Sob, 31.12.2022 14:05
Lidl je s svojih polic umaknil enega od svojih izdelkov zaradi presežene vrednosti histamina. Zaužitje lahko povzroči zastrupitev, ki je podobna alergijskim reakcijam.

Podjetje Lidl je iz prodaje odpoklicalo izdelek fileji skuše v olju (170g) z rokom uporabe 30. 9. 2025 in serijsko oznako 11509248KN2147*A proizvajalca Losos, Poljska.

V izdelku je bila ugotovljena presežena vrednost histamina. Stranke so pozivane, da zaradi možnega tveganja za zdravje izdelka naj ne uživajo.

Pri ljudeh lahko zaužitje živila, ki vsebuje preveč histamina, povzroči zastrupitev, ki je podobna alergijskim reakcijam. Reakcija se lahko pojavi v nekaj minutah ali v nekaj urah po zaužitju takšnega živila.

Bolezenski znaki so glavobol, slabost, pekoč občutek in zbadanje v ustih in okrog njih, izpuščaji in/ali otekanje na predelu prsi in vratu, znižanje krvnega pritiska, srbečica po telesu, bruhanje in driska. Bolezenski znaki navadno minejo v nekaj urah po zaužitju, lahko pa trajajo tudi nekaj dni.

Podjetje Lidl kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa, kjer jim bodo kupnino povrnili tudi brez predložitve računa. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, so še sporočili iz podjetja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice