Foto: Facebook profil PGD Radlje ob Dravi
STA
Čet, 13.7.2023 09:38
Veter je ruval in podiral drevesa.

Neurje z orkanskim vetrom je davi prizadelo celotno Koroško. Veliko dreves se je podrlo na ceste, električne vode, tudi na objekte in avtomobile. Po dosedanjih podatkih slovenjgraškega regijskega centra za obveščanje v ujmi ni bil kdo poškodovan. Veter je med drugim odkril streho gospodarskega objekta na Muti in cerkev sv. Petra na Kronski gori.

Zaradi podrtih dreves so bile zaprte nekatere lokalne in državne ceste, na več območjih je bila prekinjena dobava električne energije. Pristojne službe so na terenu že več ur in odstranjujejo posledice, je za STA povedala vodja slovenjgraškega regijskega centra za obveščanje Nada Jeseničnik Krajnc. Pričakuje, da bodo tekom dneva dobili še več podatkov o posledicah ujme v regiji.

Aktivirani so gasilci, delavci podjetja VOC Celje in komunalnih služb, elektro podjetja in druge službe ter prostovoljci, v občini Muta so aktivirali tudi štab civilne zaščite.

Tam je med drugim orkanski veter podrl veliko drevja na območju industrijske cone, kjer že več ur poteka odstranjevanje velikih dreves, ki so se podrla na ceste. V industrijski coni je na gospodarskem objektu tudi odkrilo streho, odkrilo je tudi nekaj drugih streh na objektih, je za STA povedala županja občine Muta Angelca Mrak.

Orkanski veter je veliko škode povzročil tudi v drugih delih občine, trenutno je zaprta tudi cesta na Sv. Primož. V občini Muta v petek pričakujejo študente delovne brigade, za katere imajo po besedah županje sicer že določena delovišča, pričakuje pa, da jim bodo pomagali tudi pri odstranjevanju posledic neurja.

Na Koroškem je zaprtih tudi več državnih cest.

Po zadnjih podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste so zaradi posledic neurja popolnoma zaprte državne ceste Dravograd-Bukovje-Trbonje, Radlje ob Dravi-Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec-Pungart in Kotlje-Slovenj Gradec.

Starejše novice