Vir: Slovenska policija.
Ustvarjeno dne
Čet, 18.2.2021 15:15
Slovenska policija kupuje šest psov za operativno delo v policiji.

V Policiji so zainteresirani za nakup novih psov, ki jih potrebujejo za operativno delo. Objavili so poziv za morebitne ponudnike psov ustreznih pasem (nemški ovčar, belgijski ovčar, nizozemski ovčar in rottweiler). Svoje ponudbe lahko oddate v devetih rokih, vse do 18. oktobra 2021, ko se bo zbiranje ponudb končalo.
 

Vsak pes ni ustrezen za delo v policiji 

Med zahtevanimi karakteristikami psov, ki jih želijo kupiti, sta tudi pasma in starost. Pes ne sme biti mlajši od 10 mesecev in ne starejši od 36 mesecev.

Skladno s predpisi, ki urejajo področje varstva živali, mora biti pes cepljen proti steklini in mikročipiran tako, da omogoča preverjanje čipa. Od dneva cepljenja proti steklini do dneva prvega preizkusa, mora preteči več kot mesec dni. 

Izbrane pse čaka preizkus

Preizkus psa bo opravljen v Oddelku za šolanje službenih psov policije, Gmajnice 34, 1000 Ljubljana. O datumu in uri preizkusa bodo ponudniki, ki so oddali ponudbe, obveščeni naknadno. Ponudnik psa mora ob prvem preizkusu predložiti na vpogled originalni potni list za hišne živali in originalni rodovnik, če ga pes ima, pisno izjavo, ki je datirana na dan preizkusa in iz katere je razvidno, da pes v zadnjih desetih dneh ni ugriznil ali kako drugače poškodoval človeka ali žival. 

Pri prvem preizkusu vodi psa ponudnik ali od njega pooblaščena oseba. Skladno s pravili stroke in Pravilnikom veterinar opravi veterinarski pregled. Stroške veterinarskega pregleda krije policija.
 

Starejše novice