Foto: BoBo
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Čet, 19.8.2021 05:39
Ljubljansko letališče sprejme največ potnikov poleti. Izvedeli smo, kam v vročih dneh najraje letijo Slovenci.

Mnogi Slovenci so poletne dopuste izkoristili za potovanja v druge države. Preverili smo, kam so se Slovenci najpogosteje odpravili iz letališča Jožeta Pučnika.  

Najbolj priljubljena počitniška destinacija Slovencev

»Med najbolj privlačne letalske počitniške destinacije sodijo grški otoki, povpraševanja in ponudbe je za te destinacije vsako leto največ,« za Ljubljanainfo komentirajo na brniškem letališču. 

V letošnji sezoni pa se Grčiji pridružujejo še turška Antalya, Djerba v Tuniziji, egiptovski Sharm-El-Sheikh in Hurgada, Barcelona, Madeira in Tenerifi.

Ponudba odvisna od omejitev

Ponudba se prilagaja omejitvam glede koronavirusa. Omejitve pa se konstantno spreminjajo, za Ljubljanainfo pripomnejo na brniškem letališču. 

Večjih sprememb v ponudbi ni, že drugo leto zapored pa je ponudba odvisna predvsem od tega, na katere počitniške destinacije se da potovati brez posebnih omejitev in karantene ob vrnitvi. 

Za čartersko ponudbo je značilno tudi to, da je zelo prilagodljiva. Turistične agencije lahko, če je povpraševanja dovolj, letalski prevoz hitro organizirajo.

Načrtovanje novih letalskih povezav

Brniško letališče pri čarterskih letih ne pričakuje bistvenih sprememb oziroma novih letalskih povezav, saj so sezonske narave. 

 Pri rednih letih pa je naslednja pomembna novost začetek letenja prevoznika Flydubai v Dubaj. Trenutno so planirani trije direktni leti tedensko.

V Dubaj bomo lahko leteli od 29. septembra naprej. Takrat je napovedan prvi let.

Brniku pandemija ni prizanesla

Letališče Brnik je zaradi izbruha pandemije utrpel velike finančne izgube. Junija 2019 je imel 189.419 potnikov, junija 2020 pa zgolj 5085 potnikov. 

Letošnje leto mu boljše kaže - junija je iz Brnika poletelo 27.953 potnikov, julija pa že 66.522 potnikov. 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice