foto: Bobo
Ustvarjeno dne
Pon, 14.11.2022 07:26
Po nedeljski zmagi Nataše Pirc Musar v drugem krogu predsedniških volitev bodo izidom danes prišteli še glasovnice, ki bodo prispele po pošti iz Slovenije.

Natašo Pirc Musar je na nedeljskem glasovanju ob 53-odstotni volilni udeležbi podprlo 478.399 oziroma 53,86 odstotka volivcev.

Za njenega protikandidata Anžeta Logarja je glasovalo 409.761 oziroma 46,14 odstotka volivcev, kažejo delni neuradni izidi Državne volilne komisije po 99,99 odstotka preštetih glasovnic.

Preostale glasovnice bodo šteli danes in še prihodnji ponedeljek, ko bodo torej znani končni izidi predsedniških volitev.

Danes bodo okrajne volilne komisije štele še glasovnice, ki bodo do 12. ure prispele po pošti iz Slovenije. Na ta način so lahko glasovali volivci v bolnišnicah, zaporih, socialnovarstvenih zavodih ter volivci, ki so bili zaradi okužbe s covidom-19 v izolaciji.

Pirc Musar bo petletni mandat nastopila 23. decembra

Čez teden dni, 21. novembra, pa bodo okrajne volilne komisije in Državna volilna komisija ugotavljale še izid glasovanja po pošti iz tujine ter glasovanja na diplomatsko-konzularnih predstavništvih v tujini. Vsi ti glasovi volilnega izida sicer ne morejo bistveno spremeniti.

Uradni izidi glasovanja pa bodo znani najpozneje 29. novembra.

Novoizvoljena predsednica bo sicer petletni mandat nastopila 23. decembra, saj se aktualnemu predsedniku Borutu Pahorju mandat izteče dan prej.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice