Slika je simbolična
Ljubljanainfo
Sob, 31.12.2022 11:22
Konec leta je običajno zaznamovan z darili, ki jih dobimo tako od bližnjih kot tudi od sodelavcev ali poslovnih partnerjev. Pogosto pa smo v zadregi, ko razmišljamo o darilu za šefa.

Za vse, ki ste v dilemi, ali podariti šefu darilo ob koncu leta ali ne, smo preverili, kako je s tem.

Ponujamo pa vam tudi nekaj idej, kaj mu lahko podarite.

Tudi šefu lahko kupimo darilo

Raziskave kažejo, da ne bomo naredili napake, če darilo kupimo tudi svojemu nadrejenemu.

Vendar pa se pravila glede obdarovanja na delovnem mestu razlikujejo od podjetja do podjetja, zato je dobro, če se pred nakupom daril glede tega posvetujemo s sodelavci. 

Stvari, na katere moramo biti pozorni pri nakupu darila

Kot že rečeno z nakupom darila za šefa ne moramo zgrešiti, vseeno pa obstaja nekaj pasti, ki se jim je dobro izogniti.

Darilo ne sme biti predrago. Strokovnjaki pravijo, da naj bi stalo med 15 in 20 evrov. Pri takšnih darilih je najpomembnejša pozornost, saj s tem pokažemo, da smo darilo izbrali z mislijo na obdarovanca.

Predrago darilo bi namreč lahko nadrejenega napeljalo na misel, da se mu želimo prikupiti.

Izogibati se moramo tudi darilom, ki imajo spolne, politične in verske konotacije ter darilom, pri katerem bi obdarovanec dobil občutek, da se mu posmehujemo.

Kaj je tisto, kar šefu lahko podarimo? 

Če svojega šefa dobro poznamo, če vemo, kakšni so njegovi hobiji in kaj rad počne v prostem času, bo nakup darila lažja naloga, saj z darilom, ki je povezano z njegovimi interesi, ne moremo zgrešiti.

Če je na primer zagrizen navijač določenega nogometnega kluba, ne moremo zgrešiti, če mu kupimo kapo ali šal tega kluba.

Zgrešiti pa ne moremo tudi z pecivom, ki ga sami spečemo in ga bo nadrejeni lahko delil z družino, rokovnikom, kamor bo lahko zapisal vse svoje obveznosti ali personalizirano skodelico.

Če smo kreativni, lahko za šefa izdelamo tudi unikatno voščilnico.

Velikokrat pa se zaposleni odločijo, da zberejo denar in šefu darilo kupijo skupaj, kar je lahko v pomoč, če sami nimamo ideje, kaj  podariti in se tako izognemo zadregi ob potencialno neprimernem darilu.

Starejše novice