Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Ned, 3.12.2023 09:43
Znova je prevozna primorska avtocesta.

Primorska avtocesta, ki je bila zaradi burje zaprta med Kastelcem in Kozino proti Ljubljani, je znova prevozna. Še vedno pa je prepovedana vožnja za počitniške prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton na vipavski hitri cesti med Nanosom in Selom ter na regionalni cesti Razdrto-Vipava. Omejitve so ponekod tudi zaradi snežnih razmer.

Zaradi snežnih razmer je po podatkih prometnoinformacijskega centra zaprta cesta čez prelaz Vršič. Na avstrijski strani prelaza Jezerski vrh so obvezne verige zaradi snega. Na cesti Ajdovščina-Črni Vrh-Col-Godovič velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer. Na hrvaški strani mejnih prehodov Petrina in Babno Polje pa velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snežnih razmer. Cesta Poljana-Mežica je zaprta zaradi plazu.

Na prometnoinformacijskem centru voznike opozarjajo, da morajo imeti v primeru snega na vozišču na prelazih in ostalih višje ležečih cestah na vozilu nameščene verige, če tako določajo prometni znaki.

Starejše novice