Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Čet, 19.1.2023 20:00
Ne nasedajte na novo pogruntavščino goljufov!

Uporabniki družbenega omrežja Twitter so opozorili na novo goljufijo, ki se te dni širi tudi po Sloveniji.

Prejemniki nenavadnih paketov opozarjajo, da preko dostavnih služb prejmete paket podjetja s Kitajske, za katerega je zahtevan odkup v vrednosti 55 evrov.

Blaga se ne da vrniti, vsebuje ženske čevlje

»Gre za nenaročeno blago, ki ga plačaš ob dostavi,« je zapisal uporabnik Twitterja, ki je svoje sledilce opozoril na omenjeno goljufijo.

Blaga naj se ob prejemu ne bi dalo vrniti, saj podjetje, ki ga pošilja nima spletne strani. V kolikor pošljete email sporočilo, pa naj bi le prejeli avtomatski odgovor, ki sporoča, da so v podjetju trenutno na dopustu.

Uporabnik, ki je paket ob dostavi GLS službe zavrnil, sklepa, da naj bi ta glede na dotik vseboval ženske čevlje.

Tudi GLS opozarja, da gre za goljufijo

Podjetje, ki naj bi bilo registrirano nekje na Kitajskem, naj bi se po neuradnih informacijah dokopalo do nekogaršnje baze podatkov.

»Dostavljalec me je sam korektno opozoril ob dostavi za goljufijo in povedal, da ima v vozilu že štiri takšne zavrnjene pakete in še enih deset popolnoma enakih za dostaviti,« je še zapisal uporabnik Twitterja.

Slednji je dodal  še, da ima sam sicer z dostavno službo GLS dobre izkušnje, saj so paketi vedno sledljivi, prav tako pa vsakič tudi prejmeš obvestilo o dostavi nekoliko prej, v primeru, da si želiš dostavo preusmeriti na kakšen drug naslov.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Priimek aktualnega predsednika države?

Starejše novice