Foto: Bobo
Pia Seidl
Ned, 5.3.2023 12:10
Največji nemški modni trgovec šel v stečaj.

Nemški mediji sporočajo, da je največji nemški modni trgovec Peek & Cloppenburg KG šel v stečaj. Za stečajnega upravitelja naj bi bila imenovana odvetniška družba AndresPartners iz Düsseldorfa.

Kot poroča spletni portal Siol.NET je v hrvaški reviji Fenix, Thomas Freude iz vodstva trgovske verige dejal, da je modna trgovina v krizi.

»Diskontno področje in luksuzni segment delujeta še naprej, posel pa propada. To velja tudi za spletno poslovanje, s katerim trgovci komaj služijo denar. Jasno nam je, da moramo hitro sprejeti protiukrepe in podjetje spraviti nazaj na pravo pot,« je povedal Freude.

V priljubljeni trgovini smo lahko nakupovali tako v Ljubljani kot tudi v Mariboru.

Vložili predlog za stečaj

Podjetje Peek & Cloppenburg KG ima v lasti sedež podjetja v Düsseldorfu in 67 trgovin s skupno okoli 6.800 zaposlenimi ter nabavno podjetje Peek & Cloppenburg Retail Buying GmbH & Co. KG. 

Kot poročajo na portalu:

»Danes zjutraj smo na okrožno sodišče v Düsseldorfu vložili predlog za stečaj, ki ga je sodišče že odobrilo. Skupaj s strokovnjakom za prestrukturiranje Dirkom Andresom iz odvetniške družbe AndresPartner in pod nadzorom začasnega upravitelja Horsta Piepenburga bomo hitro in dosledno izvajali odločitve, nujne za prestrukturiranje našega podjetja,« je dodal Freude.

 

Starejše novice