Ustvarjeno dne
Sre, 7.4.2021 10:08
Študenti psihologije Filozofske fakultete Ljubljana so organizirali preventivno akcijo, katere cilj je ozaveščanje o paničnih napadih, tesnobi in osamljenosti.

Preventivna akcija študentov, ki obiskujejo drugi in tretji letnik psihologije na Filozofski fakulteti Ljubljana, je namenjena vsem tistim, ki imajo sami podobne težave, pa tudi tistim, ki bi želeli pomagati nekomu v stiski.

Z akcijo so študentje začeli v tem tednu, skupaj se pa je nabralo že preko 1200 sledilcev, kar pomeni med drugim tudi to, da teme o katerih ozaveščajo so resne, aktualne in vredne ozaveščanja.

V namen akcije so vzpostavili Instagram in Facebook profil pod imenom Sam? Ni panike.

Na profilih lahko preverite uporabne nasvete, izsledke raziskav in druge uporabne nasvete glede tem, kot so osamljenost, tesnoba in panični napadi. Tovrstne težave mnoge mlade in stare, v trenutni situaciji pestijo še pogosteje kot po navadi. Cilj akcije je približati omenjene tematike splošni populaciji in posredovati orodja, s katerimi si lahko pomagate pri reševanju takšnih težav. 

Za vsako izmed področij bodo objavljeni nasveti, dejstva in pa informativen posnetek, v katerem je možno postavljati tudi vprašanja. 

Tako lahko v naslednjih tednih na njihovem profilu pričakujete zanimiva dejstva, uporabna priporočila, IGTV posnetke, dodatna gradiva, veliko pozitivne energije in še nekaj presenečenj.

Ekipa Sam? Ni panike, bo javnost ozaveščala med 5. aprilom in 25. aprilom.

»Tako kot bistvo življenja niso le oblačni dnevi, tudi bistvo tebe niso le tvoja negativna občutja,« se glasi slogan ekipe, ki z ozaveščanjem vabi v boljši jutri.

Starejše novice