Slika je simbolična (foto: Pixabay).
Ljubljanainfo
Pet, 8.12.2023 14:06
V nadzoru inšpekcije več nakupovalnih središč brez uporabnega dovoljenja, en objekt nelegalen.

Gradbena inšpekcija je v nadzoru deset nakupovalnih središč izdala šest odločb zaradi neskladne uporabe objektov, pri čemer so v petih zadevah zavezanci že pridobili uporabna dovoljenja in inšpekcija je postopke ustavila. 

Izdana je bila tudi ena odločba za nelegalen objekt, odrejena je bila ustavitev gradnje in vzpostavitev prvotnega stanja. 

Katere stavbe so preverjali? 

Kot je danes objavil inšpektorat za naravne vire in prostor, v okviru katerega deluje gradbena inšpekcija, so preverjali naslednja nakupovalna središča in stavbe splošnega družbenega pomena: 

Supernova Rudnik (vključno s kinodvorano in novim prizidkom k nakupovalnemu središču), Hala56 za prireditve in Aleja Šiška v Ljubljani, Park center Koper, Ali center Stop shop v Celju, Liberty Spa v Sežani, Nakupovalni center Supernova v Kranju, Nakupovalni center Maximus Murska Sobota, Eurospin Brežice in Europark Maribor.

Inšpektorji so v akciji opravili 50 rednih inšpekcijskih pregledov, uvedli so 18 inšpekcijskih postopkov, v dveh zadevah pa še ni odločeno.

Kaj so preverjali?

Preverjali so predvsem, ali so izpolnjeni pogoji za začetek uporabe objektov po zakonu, ali se objekt uporablja na podlagi uporabnega dovoljenja in ali so zagotovljeni neoviran dostop, vstop in uporaba gostinskih stavb. 

Prav tako so preverjali, ali je bilo za gradnjo oziroma objekt pridobljeno gradbeno dovoljenje, in skladnost objekta z izdanim gradbenim dovoljenjem.

Neskladnost pri šestih objektih, en objekt nelegalen

Izdali so šest odločb zaradi ugotovitve neskladne uporabe objektov in eno zaradi ugotovitve nelegalnega objekta

Z njimi so inšpektorji prepovedali uporabo objektov do izdaje uporabnega dovoljenja. V petih zadevah so zavezanci že pridobili uporabna dovoljenja in inšpekcijski postopki so bili ustavljeni.

Ena odločba je bila izdana za nelegalen objekt. Zavezancu je bila odrejena ustavitev gradnje ter vzpostavitev prvotnega stanja.

Pri preverjanju, ali je z gradnjo, uporabo in vzdrževanjem objekta v javni rabi zagotovljeno izpolnjevanje bistvene zahteve univerzalne graditve in rabe objektov, ni bilo ugotovljenih nepravilnosti.

Komentarji (3)

Resnica12345 (ni preverjeno)

To je pa to, ko pri nas vsak dela kar hoce, UE pa izbrancem celo izdajajo nezakonita gradbena dovoljenja. Da o tem, da posamezniki brez dovoljenj dozidavajo svoje hise.

Slo1964 (ni preverjeno)

Kateri objekti so to še pa ne pove. Ti objekti bi morali niti takoj zaprti. Gnila država z gnilimi uradniki in skorumpirano policijo ter sodstvom. 🤮💩💣

GRFL (ni preverjeno)

Kaj pa stadion in dvorana Stožice?
Brez spremljevalnih objektov in parkirišč.
Edino, če so avtobusi LPP in Taxi Mafija po novem spremljevalni objekti, ki naj bi bili pogoj za obratovanje.

Starejše novice