Slika je simbolična.
Ljubljanainfo
Pet, 4.11.2022 21:00
Lansko jesen se je začel največji slovenski kvačkarski izziv: zašiti 212 grbov vseh slovenskih občin in postaviti nov Guinnessov rekord. »In smo ga!« sporočajo kvačkarice in en kvačkar. Njihov dosežek je sedaj uradno vpisan med rekorde.

Največji megalomanski kvačkarski izziv Slovenija kvačka je dosegel nov Guinnessov rekord. 

»Z veseljem vas obveščamo,  da je bila naša prijava za največjo zbirko kvačkanih izdelkov uspešna,« so zapisali na Facebook profilu Slovenija kvačka.

S tem so postali nosilec naslova Največja zbirka kvačkanih izdelkov.

Skvačkali 212 grbov za vse slovenske občine

Spomnimo … Slovenjgradčanka Jadranka Smiljić in Anita Kac iz Šentjanža pri Dravogradu sta se februarja 2020 podali v lov za Guinnessovim rekordom v neprestanem kvačkanju. Tega sta dosegli, saj sta kvačkali kar 28 ur in pet minut. 

Jadranka Smiljić je takrat začela načrtovati še veliko večji in organizacijsko zahtevnejši projekt, ki ga je poimenovala kar Slovenija kvačka

Ustvarila je megalomanski projekt, v katerem je bil cilj skvačkati 212 grbov za vse občine Slovenije.

Grbi krasijo nekatere občinske stavbe

Projekt Slovenija kvačka je združil 211 kvačkaric in enega kvačkarja, ki so skupaj ustvarili grbe vseh slovenskih občin. Za Guinnessov rekord so poleg 212 grbov slovenskih občin skvačkali več kot 1000 drugih izdelkov. Grbi so tako le del novega rekorda. 

Na Facebooku so se ob tem zahvalili občinam, ki so podprle projekt. 169 županj in županov je pristopilo k projektu in odkupilo grbe, ki zdaj krasijo občinske stavbe. 

»Največji ponos poleg izdelave grbov je, da smo dokazale, da ko ženske in seveda naš Ivan stopimo skupaj, lahko ustvarimo vse,« je pred časom za Mariborinfo povedala Smiljić: »Predvsem, ker so me želeli nekateri prepričati, da bo ta projekt nemogoče izvesti, saj velja med kvačkaricami, da smo invidualistke. Kar je tudi razumljivo, saj smo vse po vrsti umetnice in saj veste, kakšni smo umetniki – samosvoji, perfekcionisti.«

»Vendar, ko pride prava ideja oziroma pravi izziv, smo dokazali, da smo sposobni stopiti skupaj in izvesti največji vseslovenski megalomanski kvačkarski izziv,« je dodala.  

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice