Ljubljanainfo
Pet, 4.11.2022 20:00
Letošnje praznike med krompirjevimi počitnicami in ob 1. novembru je zaznamovalo nenavadno toplo vreme. Številni so to izkoristili za obisk term, ponekod so morali celo omejiti vstop zunanjim obiskovalcem na kopališča.

Izjemno toplo vreme konec oktobra je prineslo tudi dobre turistične rezultate. S sosednje hrvaške poročajo o polnih plažah, zasedenih hotelih in kampih. 

Tudi slovenski turistični delavci so zadovoljni z obiskom v času krompirjevih počitnic. Toplo in sončno vreme so številni izkoristili za aktivnosti na prostem, obisk kopališč, tudi kopanje v morju. 

Preverili smo, kakšna je zasedenost slovenskih turističnih kapacitet. 

V največji slovenski turistični skupini Sava Hotels & Resorts so za Sobotainfo povedali, da je zasedenost kapacitet tako na obali, Bledu, kot v termah na vseh sedmih destinacijah v času krompirjevih počitnic odlična. 

»Smo skoraj polni, seveda pa se najde še kakšna prosta soba,« dodajajo. 

Skupina sicer upravlja s termami na sedmih destinacijah, to so St. Bernardin resort Portorož, Salinera resort Strunjan, San Simon resort Izola, Sava Hoteli Bled, Terme Ptuj, Terme 3000 - Moravske Toplice in Zdravilišče Radenci. 

Zasedenost primerljiva s predkoronskimi leti

Pojasnjujejo, da je zasedenost kapacitet primerljiva s prejšnjimi leti. 

Prevladujejo domači gostje, med tujimi gosti pa predvsem gostje iz Avstrije, Nemčije, Češke in Madžarske.

Toplo vreme z obiskovalci napolnilo kopališča

Številni so topel počitniški vikend izkoristili za namakanje v bazenih. 

»V prvem vikendu počitnic, ki je sovpadal tudi s praznikom in lepim vremenom, so bila poleg hotelov, zelo dobro obiskana tudi kopališča v Zdravilišču Radenci, Termah 3000 in Termah Ptuj,« razlagajo. 

Kopališča imajo določeno maksimalno kapaciteto števila obiskovalcev, ki so lahko naenkrat v bazenskih kompleksih, te kapacitete so bile ponekod dosežene. 30. in 31. oktobra so tako omejili vstop zunanjim obiskovalcem v Termah 3000 in Zdravilišču Radenci. 

Med tednom je dnevnih obiskovalcev nekoliko manj in so kopališča odprta za zunanje goste, zato vstopov zaenkrat ne omejujejo.  

Zaradi izjemno toplega vremena številni uživali na prostem

V Sava Hotels & Resorts razlagajo, da gostje v času krompirjevih počitnic prihajajo predvsem zaradi vodne zabave, sproščanja v wellnessih, da se pogrejejo v toplih savnah, odlične kulinarike, številnih aktivnostih v naravi ter izletov z ogledi lokalnih znamenitosti in posebnosti. 

Animacijski počitniški programi so prilagojeni v tem obdobju otrokom.  
Letos je bilo v počitniškem in prazničnem obdobju tudi izjemno toplo vreme, kar je pritegnilo številne goste k aktivnostim na prostem: »Številni so kolesarili, pohajkovali po okolici, otroci pa so uživali v animacijskih aktivnostih.« 

Izpostavljajo, da je bilo v času počitnic odlično zasedeno tudi golf igrišče Livada v Moravskih Toplicah.

Starejše novice