Poleg knjig, filmov in serij ponujajo tudi podkaste, oddaje in druge avtorske vsebine (foto: Beletrina)
Ljubljanainfo
Sre, 29.5.2024 14:51
Danes je zaživela unikatna in težko pričakovana Beletrinina multimedijska platforma za elektronske in zvočne knjige, filme, podkaste in kakovostno novinarstvo.

Danes je zaživela Beletrina Digital, unikatna Beletrinina naročniška multimedijska platforma. Direktorica Beletrine Digital Alma Čaušević Klemenčič je prepričana, da bo platforma s svojim vrhunskim izborom zadovoljila še tako zahtevne okuse in pomembno obogatila slovenski kulturni prostor, njene vsebine, katerih skupna lastnost je odličnost, pa bodo ves čas dopolnjevali. 

Zapisali so, da ponujajo največjo zbirko pet tisoč kakovostnih elektronskih in zvočnih knjig v slovenskem, angleškem in hrvaškem jeziku na slovenskem trgu, širok nabor festivalskih ter drugih domačih in tujih vrhunskih filmov, dokumentarcev ter odmevnih serij s slovenskimi podnapisi.

Ponudili bodo tudi vznemirljive tedenske podkaste Ksenije Benedetti, Toneta Kregarja, Valentine Plaskan, Marjane Grčman in drugih ustvarjalcev, oddaje in novinarski prispevki odličnih avtorjev. 

Napovedujejo tudi nove elektronske in avdio knjige v angleščini, kinotečne filme in še veliko drugega. Uporabniki lahko do Beletrine Digital dostopajo preko aplikacije, ki deluje na vseh elektronskih napravah, v kratkem bo delovala tudi na bralnikih InkBook, prvih 48 ur pa bo uporaba platforme za vsakega uporabnika brezplačna.

Obljubljajo raznolikost (foto: Beletrina).

Med filmi, ki jih je trenutno na voljo več kot 500, naj omenimo absolutnega zmagovalca lanskih oskarjev Vse povsod naenkrat, izzivalno komedijo Trikotnik žalosti, festivalske bisere Blizu, Najbolj grozen človek na svetu, O neskončnosti in domišljiji ter Alcarràs.

Pozabili pa niso niti na slovensko filmsko zakladnico – filmi Petelinji zajtrk, Piran-Pirano, dokumentarec Poj mi pesem in drugi se tako znajdejo ob boku največjih filmskih ustvarjalcev. 

Še posebej so ponosni na jagodni izbor finskih serij. To so med drugim komična serija Slepa Donna in dokumentarni seriji Bi to pojedli ter Ina obožuje porno.

Pravijo, da ne gre za novičarski portal (foto: Beletrina).

»Edinstvena platforma, ki smo jo na podlagi 25-letnih izkušenj in lastnega znanja razvili s pomočjo tujih partnerjev in studia Trampolin, je s svojo zasnovo posebnost v slovenskem in mednarodnem prostoru, saj je namenjena široki paleti zahtevnih uporabnikov, ki niso le bralci, temveč tudi poslušalci in gledalci. 

Sam razvoj platforme, s katero smo želeli slovenskemu občinstvu ponuditi vrhunsko izkušnjo v slovenskem jeziku, je bil zahteven in dolgotrajen proces, saj na trgu ni obstajalo nič podobnega. Zato smo morali platformo, ki ponuja kombinacijo širokega spektra formatov, razviti sami. 

Ta del razvoja je uspešno vodil tehnični direktor Beletrine Marko Hercog. Tako poleg knjig, filmov in serij ponujamo tudi podkaste, oddaje in druge avtorske vsebine, ki nastajajo pod vodstvom glavne in odgovorne urednice Beletrine Digital dr. Irene Svetek, večkrat nagrajene pisateljice in priznane scenaristke. 

Posebnost platforme je tudi ta, da so vse vsebine kurirane, platforma pa ponuja tedenske tematske izbore,« je v intervjuju za Airbeletrino med drugim povedala Alma Čaušević Klemenčič.

Ponujajo t.i. 'slow journalism' (foto: Beletrina).

Poudarjajo, da gre za platformo, ki poleg najobsežnejše e-knjižnice elektronskih in zvočnih knjig vseh žanrov na  slovenskem trgu ter filmov vseh zvrsti ponuja tudi tako imenovani 'slow journalism'.

Preko tega bodo imeli uporabniki priložnost dobiti širši vpogled v aktualno dogajanje doma in po svetu ter celovite informacije s področij kulture, umetnosti, gospodarstva, psihologije, arhitekture, trajnosti, potovanj, kulture bivanja in drugih tematik. 

Starejše novice