Andrej Stare (foto: Mediaspeed).
Ljubljanainfo
Pon, 29.1.2024 11:15
Prenos sobotne tekme v smučarskih poletih zaradi komentiranja Andreja Stareta še vedno deli javnost. Zaradi očitkov, da je Stare tekmo komentiral pod alkoholom, so se odzvali tudi na Radioteleviziji Slovenija.

Še vedno kar nekaj prahu dviguje sobotna tekma svetovnega prvenstva v smučarskih poletih na Kulmu, zaradi komentiranja tekme s strani reporterja Andreja Stareta.

Nekateri so zaradi prenosa izrazili kritike in zgražanje nad njegovim delom, pri čemer so se pojavile obtožbe, da je komentiral pod vplivom alkohola. Kljub temu pa je na družbenih omrežjih zaznati tudi komentarje podpore, ki si želijo še več prenosov tekem, ki bi jih komentiral Adnrej Stare.

Kljub temu da Stare ne odgovarja na klice novinarjev, pa so se že včeraj na kratko odzvali na Radioteleviziji Slovenija. Nedeljski kratek odgovor odgovornega urednika športnega programa Gregorja Peternela se je za 24ur.com glasil, da bodo težave reševali znotraj organizacije.

Danes pa so na Radioteleviziji Slovenija za 24ur.com dodatno komentirali sobotno dogajanje. Tako so poudarili, da je komentiranje vsebin v živo zelo zahtevna in nepredvidljiva zvrst televizijskega poročanja.

»Komentatorji si prizadevajo prenose izpeljati tekoče in brez posebnosti, velikokrat pa tudi spontano in čustveno, posebej ob uspehih naših tekmovalcev,« odgovarjajo na Radioteleviziji Slovenija.

Poudarili so, da je Stare dolgoletni komentator, ki ima med gledalci pomembno mesto, in da obsojajo vsa zlonamerna namigovanja ter s tem povezane zapise v javnosti.

Kljub tej odločitvi Stare v nedeljo ni komentiral ekipne tekme, saj ga je nadomestil Aleš Potočnik.

Komentarji (1)

Rock8 (ni preverjeno)

Budale,dej puste Stareta pr mir,sploh pa ni dokazov da je pil,bil je nahoden mal,pa je sirup vzel,tko da odje....

Starejše novice