Foto: Bobo
STA
Sob, 20.8.2022 09:54
Povečan promet na slovenskih cestah in mejnih prehodih. Zaradi varnosti občasno zapirajo predor Karavanke.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal večkilometrski zastoj. Zaradi varnosti ga občasno zapirajo. Več kilometrov dolg zastoj je nastal tudi v obratni smeri, od Avstrije proti Sloveniji. Gneča je tudi na mejnih prehodih, najdlje se za vstop v državo čaka na Gruškovju in Dragonji, za izstop pa na Vinici.

Na Karavankah v smeri Avstrije okoli pet kilometrska kolona

Trenutno je na Karavankah v smeri Avstrije okoli pet kilometrska kolona. Policisti Policijske uprave Kranj pričakujejo, da se bo ta se precej podaljšala.

Ob podaljšanju zastoja bodo aktivirani naslednji ukrepi:

  •  zapora priključka Lipce, izvoz bo mogoč samo za lokalni promet
  •  zapora uvoza na avtocesto na Hrušici v smeri Avstrije
  • izvoz Lesce samo za lokalni promet smer Jesenice in Kranjska Gora
  •  tranzit za smer Karavanke gre po avtocesti
  • alternativa za tujce je Ljubelj, v primeru gneče se predor občasno zapira
  • obvezno reševalni pas na avtocesti

Povečan promet

Prometno-informacijski center beleži tudi povečan promet na primorski avtocesti iz smeri Ljubljane proti Kopru.

Okvara vozila ovira promet na gorenjski avtocesti pred Brnikom proti Jesenicam ter na štajerski avtocesti med Lukovico in Blagovico proti Mariboru.

Kolone pred mejnimi prehodi

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal kilometer dolg zastoj. Zaprt je izvoz Lancova vas iz smeri Maribora. Za izstop iz države se po podatkih Prometno-informacijskega centra čaka pol ure. Po drugi strani morajo vozniki na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo čakati do dve uri.

Toliko se čaka za vstop v Slovenijo tudi na mejnem prehodu Dragonja, medtem ko se tam za izstop iz države čaka do eno uro.

Na mejnem prehodu Vinica morajo vozniki za izstop iz države čakati od ene do dve uri. Drugje je za vstop oziroma izstop treba počakati do pol ure.

Zastoji nastajajo tudi na cestah Šmarje - mejni prehod Dragonja, Šmarje - Koper in Dolenje pri Jelšanah - mejni prehod Jelšane.

Starejše novice