Rebeka Sivka
Pon, 6.9.2021 15:21
Študenti, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, se bodo morali enkrat tedensko testirati s testi HAG.

Vlada Republike Slovenije je pred dnevi sprejela Odlok o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb s koronavirusom.

PCT pogoj morajo izpolnjevati vse osebe, ki opravljajo delo v dejavnosti vzgoje in izobraževanja, vključno z visokošolsko dejavnostjo in izobraževanjem odraslih, prav tako pa tudi študentke in študenti. 

Odlok določa, da se morajo študentke in študenti, ki pogoja PCT ne izpolnjujejo, enkrat tedensko v enakih presledkih testirati s testi HAG za samotestiranje, pri čemer se samotestiranje opravi v domačem okolju. 

Sredstva za izvajanje testiranja s testi HAG za samotestiranje se za študentke in študente zagotavljajo iz proračuna Republike Slovenije. S tem se ukinja brezplačno testiranje na lokacijah Rožna dolina in Bežigrad. 

Študenti imajo na voljo pet testov

Študentkam in študentom pripada pet testov HAG za samotestiranje na mesec, ki jih pridobijo v lekarni ob predložitvi kartice zdravstvenega zavarovanja in potrdila o vpisu ter osebnega dokumenta.

Vse študentke in študente vljudno prosijo, da dosledno upoštevajo določila odloka in v prostore fakultete prihajajo le, če izpolnjujejo pogoj PCT oziroma, če pogoja ne izpolnjujejo, opravljajo tedenska samotestiranja in se študijskega procesa ter izpitov in drugih dejavnosti na fakulteti udeležujejo le, če je test negativen in če ne kažejo znakov okužbe.

V prostorih fakultete je obvezna tudi uporaba zaščitne maske, ob vstopu pa je obvezno razkuževanje rok.

Starejše novice