Vir: Facebook Fink&Situla
Ljubljanainfo
Sob, 6.4.2024 08:47
Hrano so zavrgli, takoj ko so izvedeli za težave gostov.

Spomladanski teden restavracij v novomeški restavraciji Fink&Situla je minil v znamenju obiska inšpektorjev uprave za varno hrano, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano. 

N1 namreč poroča, da so se gostje pritoževali zaradi trebušnih težav, analiza pa je pokazala, da sta vzrok za to bila tatarski biftek in račje prsi.

V slednjih so bile prisotne bakterijesalmonella enteritidis, listeria monocytogenes, e.coli in clostridium perfringens. V tatarskem biftku so odkrili tri bakterije, in sicer salmonelo, e.coli in clostridium perfringens. Izkazalo se je tudi, da je bila higiena delovnih površin in pribora slaba.

N1 še poroča, da se je zastrupilo 19 gostov novomeške restavracije, uprava za varno hrano pa je restavraciji prepovedala izvajanje dejavnosti, dokler se razmere ne uredijo. Ker 3. aprila lastnik nepravilnosti ni odpravil, so inšpektorji kuhinjo in prostore restavracije do nadaljnjega zaprli.

V restavraciji so za N1 povedali, da so ukrepali takoj, ko so izvedeli za težave gostov, hrano pa zavrgli. Namesto race so nato ponudili svinjsko ribico, so še povedali za N1.

Te dni imajo tako v ponudbi le pijačo. Priznavajo, da je objekt potreben obnove, a mora to urediti lastnik, oni so le najemniki.

Direktor Zavoda Situla Franci Judež pa je za N1 pojasnil, da kot lastniki za nepravilnosti niso mogli vedeti, saj v kuhinjski obrat ne vstopajo. Zdaj čakajo na informacije najemnika - ocenjujejo, da restavracija ne bo obratovala vsaj teden dni.

Ponudba med spomladanskim Tednom restavracij (vir: Facebook Fink&Situla)

Starejše novice