Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 16.1.2023 21:07
Sneženje po Sloveniji že povzroča nevšečnosti, poročajo o podrtih drevesih, električnih drogovih in nevšečnostih v prometu.

Uprava za zaščito in reševanje Republike Slovenije poroča o številnih težavah po Sloveniji, ki jih je povzročilo sneženje.

Največja težava je težek sneg, ki lomi drevje in ovira promet. Poročajo tudi o zdrsih tovornih vozil zaradi poledice, nekatere regionalne ceste pa so zaprte.

Številne težave v prometu zaradi podrtih dreves

Agencija Republike Slovenije za okolje je za danes izdala oranžno opozorilo. O več snegolomih pa poročajo iz Koroške, Štajerske, Osrednje Slovenije in Dolenjske.

O snegolomih poročajo iz številnih občin, podrta drevesa pa povzročajo težave v prometu. Težak moker sneg v občini Dol pri Ljubljani povzroča nevšečnosti v prometu, podira drevesa in elektro drogove, zaradi obilnih snežnih padavin na področju občine Idrija in Cerkno se je na regionalno cesto podrlo več dreves.

O več podrtih drevesih na regionalnih cestah poročajo tudi iz občine Krško, Komenda, Litija, Maribor, Mislinja, Mokronog-Trebelno, Prevalje, Ravne na Koroškem, Slovenj Gradec, Slovenska Bistrica Škocjan, Trebnje in Ljubljana.

Številni ostali brez elektrike

Iz najbolj oddaljene krajevne skupnosti od občine Medvod poročajo o izpadu električne energije, kjer so vzpostavili nadomestno napajanje objekta z elektro agregatom, da je lahko potekal pouk. 

Po podatkih Elektra Ljubljana je bilo zaradi posledic sneženja skoraj 7900 odjemalcev brez elektrike, z Elektra Celje poročajo o 8400 odjemalcev brez elektrike, v jutranjem času pa so imeli kar nekaj težav tudi v Ljubljanskem potniškem prometu, predvsem zaradi slabo očiščenih cest.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice