Foto: Twitter Zdravko Počivalšek
Zaradi hudega porasta okužb, ki skoraj vsak dan dosegajo nove rekorde, je vlada, pričakovano, včeraj napovedala nove ukrepe, ki bodo začeli veljati jutri. Ukrepi so podobni spomladanskim.

Od sobote naprej bodo začasno zaprti nastanitveni obrati, igralnice, gostinski obrati, frizerski in kozmetični saloni, wellness centri, bazeni, kinematografi, kulturne ustanove, fitnesi, avtopralnice in podobno.

Izjema so prodajalne, ki v pretežni meri prodajajo živila, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, lekarne ter prodajalne z medicinskimi in ortopedskimi pripomočki, drogerije, tržnice, prodajalne s hrano za živali, prodajalne s programom za vrt in kmetijstvo, drevesnice in vrtnarije, cvetličarne, kmetijske prodajalne, bencinski servisi, servisne delavnice za motorna vozila in kolesa, prodajalne z večinoma gradbeno-inštalaterskim materialom, banke, zavarovalnice, pošte, dostavne službe, trafike in kioski, poroča STA.

Minister Počivalšek je na novinarski konferenci povedal, da se neglede na prejšnje odloke v soboto vrača 24-urna dostava hrane na dom in dodal: 

"Pri izvajanju navedenih storitev se mora upoštevati vsa higienska priporočila ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje." 

Kako pa je z izvajanjem avtošol?

Preverili smo še, kako je z avtošolami. Te se zaenkrat še izvajajo in ravnajo po odloku o začasni splošni omejitvi oziroma prepovedi zbiranja ljudi.  

Iz AMZS-ja so nam sporočili, da: »V AMZS dejavnost šole vožnje izvajamo v skladu z ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa.«

 Na avtošoli Brulc pa so dodali: »Prav tako upoštevamo higienska priporočila za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 za prireditve in dogodke, ki so dostopna na naslednji povezavi: https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_organizatorje_prireditev_za_preprecevanje_sirjenja_okuzbe_z_virusom_sars-cov-2.pdf,« .

Preberite še

Starejše novice