Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pet, 9.6.2023 14:53
Pretresljiva izpoved, ob kateri vam bo zaledenela kri.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila nenavadna prošnja Mirjane Kolarič, ki meni, da njena sestra dvojčica ob rojstvu ni zares umrla: »Iščem sestro dvojčico.«

Ob rojstvu v Mariboru so staršem povedali, da je umrla, a trupla deklice niso nikoli videli - kot je zapisala Mirjana, ima občutek, da je še vedno živa. 

Ob objavi svojih fotografij je zapisala, naj se ji oglasijo ženske, ki so ji morda podobne.

Je sestra Mirjane res še živa?

V pretresljivi izpovedi je Mirjana zapisala, da so materi ob porodu, 31. maja 1976 v Mariboru, povedali, da ena dvojčica ni preživela, saj sta bili nedonošenčka. 

»Ženska, ki je bila takrat v sobi, je slišala, da otrok joka. Želje mame in očeta, da bi videla otrokovo truplo, niso uslišali, niti jima niso dovolili, da bi dojenčico pokopali,« je zapisala.

V izpovedi nadaljuje, da je vedno imela občutek, da njena sestra živi, ko pa je s tem soočila mamo, naj bi ji ta v solzah dejala, da ima ta občutek tudi sama, a o tem ni upala govoriti na glas:

»Ob teh besedah mi je takrat prvič zaledenela kri, nato pa še drugič, ko sem ugotovila, da v matični knjigi rojstev ob meni ni vpisane sestre dvojčice. Tretjič me je zmrazilo, ko sem videla zapestnico, ki jo dobiš ob rojstvu in jo mama še vedno hrani.«

V objavi zato prosi, naj ljudje, ki bodo brali te besede, dobro pogledajo fotografije, ki jih je objavila: »Morda mi je kakšna ženska podobna.« Ljudi še prosi, naj njeno objavo delijo po vseh državah nekdanje Jugoslavije.

Za odziv smo se obrnili na Univerzitetni klinični center Maribor.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice