Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 22.2.2022 17:04
Kriminalisti so razkrili nekaj okoliščin nasilne smrti v občini Juršinci. Kaj se je usodnega večera dogajalo?

Policijska uprava Maribor je danes predstavila nekaj okoliščin nove nasilne smrti v Podravju.

Gre za primer najdenega trupla 39-letnega moškega, ki ga je domačin odkril v četrtek, v večernih urah, na območju občine Juršinci, natančneje ob glavni cesti in reki Pesnici v vasici Mostje.  

Policija je naslednji dan sporočila, da gre za truplo 39-letnika, ki je umrl nasilne smrti. Po prvih informacijah naj bi imel tri strelne rane, a je Večer danes razkril, da je obležal pod petimi streli. Likvidacija?

Večer je še razkril, da so minuli konec tedna policisti že nekomu odvzeli prostost, a niso prijeli pravega. V času zločina naj bi bil na povsem drugem kraju, kar je policistom tudi dokazal. 

Kriminalistična preiskava teče v smer kaznivega dejanja umora

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Beno Meglič, je danes v izjavi medijem pojasnil, da je obdukcija potrdila nasilno smrt moškega, a ni želel razkriti, kako je umrl.

Dejal je, da zaradi občutljivosti, obsežnosti, kompleksnosti in intenzivnosti preiskave konkretnih informacij trenutno še ne morejo nuditi.

Meglič je razkril le, da so na kraju kaznivega dejanja zavarovali večje število sledov in dokazov, kriminalisti pa so opravili razgovore in številna druga procesna opravila.

Potrdil je še, da so v soboto zaradi utemeljenih razlogov za sum odvzeli prostost 38-letnemu državljanu Republike Slovenije, saj so s kriminalistično preiskavo našli dovolj dokazov, da je bil udeležen v kaznivem dejanju umora. 

V nadaljevanju so izvedli več hišnih preiskav, v katerih so zavarovali več predmetov, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku.

»Osumljenemu je bilo pridržanje odpravljeno tako, ko so za to minili razlogi,« je dejal Meglič, ni pa želel odgovoriti na vprašanje, ali je še vedno osumljen.

Poudaril je, da s kriminalistično preiskavo nadaljujejo, pri tem pa preverjajo različne informacije. Trenutno v povezavi z zločinom ni pridržan nihče. Tudi o motivu policija še vedno molči.

Na vprašanje, ali so preiskovalci v slepi ulici, Meglič odgovarja: »Ne, nismo v slepi ulici.« 

Žrtev stari znanec policije

Udeležencev v kaznivem dejanju je več, je v izjavi še dejal Meglič, vloga posameznikov pa bo razjasnjena s kriminalistično preiskavo. 

Žrtev je bila konec januarja obravnavana zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali napada na uradno osebo. Policistu je grozil po prekršku v cestnem prometu. Takrat so umorjenemu odvzeli prostost in v hišni preiskavi naleteli na prepovedane droge.

V zvezi s tem je do njegove smrti potekal predkazenski postopek, v sklopu katerega so še zbirali informacije, zadeva pa bi se po besedah policije zaključila s podajo kazenske ovadbe.

Spomnimo. Pojavljajo se govorice, da naj bi bili motiv za umor dolgovi, Večer je poročal, da je bil pokojni »velika riba«. 39-letnik naj bi obležal ob temnem vozilu Volkswagen Touran.

Predkazenski postopek sicer usmerja okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Policija še vedno poziva vse, ki imajo o nasilni smrti kakršnekoli informacije, naj to sporočijo na 113 ali na anonimni telefon 080 1200. 

Starejše novice