Ljubljanainfo
Sre, 26.10.2022 07:50
Tudi župan Ljubljane med tistimi, ki so direktorici Inštituta 8. marec izrekli podporo ob fizičnem napadu nanjo.

Spomnimo: včeraj je aktivistka in direktorica Inštituta 8.marec Nika Kovač v centru Ljubljane sredi belega dne doživela fizični napad: vanjo se je močno zaletel neznanec in jo zmerjal.

Kovač je sporočila, da sta s prijateljico uspeli ubežati napadalcu, a je pozneje objavila fotografijo, na kateri je jasno vidno, da ima poškodovano roko.

Kljub temu da se doma ne počuti več varne, pa se do referenduma za javno RTV ne namerava umikati, je še dejala.

Med tistimi, ki so aktivistki ob napadu izrazili podporo - med drugim predsednik vlade Robert Golob in trenutno še aktualni predsednik države Borut Pahor -, je bil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Župan Mestne občine Ljubljana, Zoran Janković, ostro obsoja vsakršno nasilje, še posebej pa obžaluje napad na direktorico Instituta 8. marec Niko Kovač, do katerega je prišlo danes na Bavarskem dvoru, so zapisali pri mestni občini.

»Ponosen sem na to, da imamo v Sloveniji mlade posameznike, kot je Nika Kovač, ki si upajo jasno in glasno izraziti svoja stališča in stati za njimi.

Nikakor ni opravičljiv ne verbalni ne fizični napad na posameznika zaradi tega,« je poudaril Zoran Janković in ob tem dodal, da je pomembno, da se vsi zavedamo, da je Ljubljana mesto, kjer živimo skupaj in spoštujemo različnost.

 

Starejše novice