Vir: Zavarovalnica Generali
Profile picture for user Rebeka Sivka R. S.
Ustvarjeno dne
Tor, 4.1.2022 17:46
Smučarka Andreja Slokar z Vidom Kavtičnikom o otroških in novoletnih željah.

Tekmovalna sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju je v polnem zamahu, po belih strminah pa je tokrat vijugal nekdanji rokometaš Vid Kavtičnik

V četrti epizodi druge sezone spletne oddaje Šport 1na1 mu je družbo delala Andreja Slokar. 

Andreja Slokar je trenutno enajsta slalomistka sveta in zmagovalka edine paralelne tekme v tej sezoni alpskega smučanja.

Vzpon Slovenke

Ajdovka je letos doživela meteorski vzpon na svoji športni poti.

Januarja je v avstrijskem Flachau osvojila prve točke svetovnega pokala, mesec pozneje na krstnem svetovnem prvenstvu navdušila s petim mestom v slalomu, novembra pa se je veselila še prve zmage v svetovnem pokalu.

S Kavtičnikom se je naša uspešna smučarka pogovarjala predvsem o smučanju.

Boji se višine

Trenutno naša najboljša alpska smučarka na tekmah stremi k idealni liniji. Prizna pa, da v zasebnem življenju ni tako neustrašna, kot deluje na belih strminah.

Boji se višine, vendar želi svoje strahove vedno premagati, strahovi ji predstavljajo nekakšen izziv, ki se ga rada loti. 

Želela postati blagajničarka

S Kavtičnikom je spregovorila tudi o otroških željah. Naša športnica kot otrok ni premišljevala o športni poti, temveč je želela postati blagajničarka, saj se ji je poklic zdel neskončno zabaven. 

Študirala je ekonomijo, vendar ekonomska smer študija nikakor ni bila prava izbira zanjo, pravi. 

Kaj pa si naša smučarka želi v letu 2022? »Moja novoletna želja je vedno ista - da ostajam sproščena in si ne delam problemov, tam kjer jih ni treba. Pa da bi bila zdrava,« pove Andreja.

Športnica se je dotaknila tudi načrtov in ciljev, ki jih želi doseči po koncu aktivne športne poti. Celoten pogovor lahko poslušate tukaj

Vir: Zavarovalnica Generali

Starejše novice