FOTO: Jure Banfi
Peter Dominko
Sre, 9.11.2022 20:59
Ljubljanska prvoligaša sta se brez praske prebila v osmino finala Pokala Pivovarna Union. Bravo je v Šiški napolnil mrežo Britofa, v dresu Olimpije pa je ob zmagi nad Ljutomerom debitiral vnuk Zorana Jankovića.

Bravo in Olimpija ostajata v igri za pokalno krono, saj sta se danes prebila med šestnajsterico klubov, ki bodo zaigrali v osmini finala Pokala Pivovarna Union.

Ekipa Dejana Grabića je že v popoldanskem terminu napolnila mrežo četrtoligaša z Gorenjske. Britof je že v uvodnih minutah klonil trikrat, do polčasa pa so se Ljubljančani veselili sedmih golov.

Olimpija je imela več dela s tretjeligašem iz Ljutomera, ki je lahko v Stožicah računal tudi na številčno pomoč svojih pristašev. 

Na tribuni prevladali Prleki, Ljubljančani na zelenici potrdil status favorita

Nogometaši Ljutomera, ki so oktobra izločili Beltinčane, so se s številčno podporo svojih pristašev odpravili v Ljubljano in v Stožicah pustili dober vtis. Tretjeligaš je vodilnemu klubu državnega prvenstva zabil tudi zadetek.

V 59. minuti je za rajanje Prlekov na največjem nogometnem objektu v Sloveniji poskrbel rezervist Primož Panič in goste približal le na gol zaostanka. Za ljubljansko vodstvo sta v prvem polčasu zadela Nemanja Gavrić in Pedro Samuel, še dvakrat pa so zmaji zadeli po ljutomerskem znižanju.

V 67. minuti je prleške upe za morebitni preobrat pokopal Aldair Djalo, piko na i domači zmagi pa je v zadnji minuti tekme postavil izkušeni Mustafa Nukić

Olimpija je zaigrala v premešani enajsterici, Albert Riera pa je priložnost za igro ponudil tudi Vallu Jankoviću, vnuku ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

OLIMPIJA - AVTO RAJH LJUTOMER 4:1 (2:0)
Strelci:
Gavrić (7'), Samuel (39'), Aldair (67'), Nukić (90'); Panič (59').
Olimpija: Pintol, MIlović (65' Ratnik), Lasickas (46' Nukić), Karamatić (46' Sualehe), Janković, Gavrić (48' Sešlar), Estrada, Ziljkić, Samuel, Aldair, Kvesić (46' Krefl). Trener: Albert Riera.
Ljutomer: Lörinc, Vinter (55' Semenič), Jelen (55' Fras), Bertalanič, Madon, Šalamun (73' Kolman), Štrakl, Ketiš, T. Nemec (55' Panič), Semenič, L. Nemec (69' Munda). Trener: Marko Fajdiga.

Brifot v Šiški klonil devetkrat

Kot že zapisano, je razigrana zasedba Brava hitro napolnila mrežo gorenjskega četrtoligaša, v vrstah katerega zaigral tudi 40-letni Janez Aljančič, v preteklosti nogometaš Maribora in izbrane vrste.

Bravo je tehtnico hitro nagnil v svojo korist, saj je po zgolj sedmih minutah igre vodil s 3:0. V 52. sekundi tekme je najprej zadel Gašper Vodeb, nato pa sta prednost povišala mladi Luka Pučnik in Loren Maružin

Pučnik, ki je rojen leta 2005, je v 25. minuti zadel še drugič, dve minuti zatem mu je v tem sledil tudi Gašper Vodeb, v 35. minuti pa še Loren Maružin. 

Izid polčasa je postavil Gal Kurež, Gašper Vodeb pa je v četrti minuti nadaljevanja srečanja zadel še tretjič, izid tekme pa je v 52. minuti postavil Lan Hribar.

BRAVO - BRITOF 9:0 (7:0)
Strelci:
Vodeb (1', 27', 49'), Pučnik (3', 25'), Maružin (7', 35'), Kurež (39'), Hribar (52').
Bravo: Orbanić, Trontelj, Španring (35' Porić), Maružin (49' Hribar), Burin, Selan, Pučnik, Vodeb, Trdin, Šaranić, Kurež. Trener: Dejan Grabić.
Britof: Nadarević (46' Kalan), Cvitković, Markun, Ajdovec (46' Maček), Aljančič, Šenk, Kotnik, Boncelj (55' Gartner), Csipö, Tirovič (46' Šenk), Gašić (64' Maček). Trener: Žarko Matijašević. 

Starejše novice