Foto: Bobo
Peter Dominko
Ned, 17.12.2023 13:09
Za Luko Dončićem je nova odlična predstava. S petim trojnim dvojčkom je bil najboljši mož Dallasa ob zmagi na tekmi s Portlandom, javnost pa je navdušil že na ogrevanju.

Luka Dončić je bil vnovič najboljši mož Dallasa, ki je v noči s sobote na nedeljo po slovenskem času z izidom 131:120 premagal ekipo Portlanda.

Slovenski reprezentant je še na deseti zaporedni tekmi dosegel vsaj 30 točk, še petič v sezoni - skupno pa že 61. v ligi NBA - pa se je razveselil tudi trojnega dvojčka. Portlandu je nasul 40 točk, k temu pa je dodal še 12 skokov in deset podaj.

Dončić je blestel že v uvodni četrtini, saj je v njej dosegel več kot polovico vseh točk, kar 22. Kljub temu je Portland po prvi četrtini vodil z 39:36, Ljubljančan pa se je pod trojni dvojček podpisal že ob koncu tretje četrtine.

Dallas s 16 zmagami na 25 tekmah ostaja na tretjem mestu zahodne konference, pred teksaško zasedbo sta zgolj Minnesota in Oklahoma.

Ogrevanje v majici, ki je navdušilo predvsem področje Balkana

Prvi zvezdnik Dallasa pa je navdušil že pred tekmo, saj se je ogreval v majici z napisom »Rakija antivirus. Domača verzija.«

Fotografijo je delil tudi na svojem Instagram profilu in med drugimi navdušil tudi Anžeta Kopitarja.

Kot novopečeni oče je znova obul tudi posebne športne copate, na katere je v družbi srčka zapisal še ime hčerke »Gabriele«. Se lahko v vlogi očeta kmalu podpiše tudi poseben mejnik?

»Mislim, da lahko dosežem tudi 50 točk, zadeti moram več trojk. V drugem polčasu so me podvajali in zaupal sem soigralcem. Mislim, da bi lahko dosegli še več točk, saj smo imeli številne odprte mete. Nisem zaskrbljen zaradi velike minutaže,« je dejal po zmagi.

Dončić je doslej v ligi NBA petkrat presegel mejo 50 doseženih točk, trenutni rekord je 60 točk.

Starejše novice