Ljubljanainfo
Sre, 21.6.2023 15:29
V Murski Soboti so slovesno odprli košarkarsko igrišče pri Osnovni šoli I, ki ga je prenovila Fundacija Gorana Dragića. Ljubljančan je na otvoritvi dokončno potrdil, da za reprezentanco ne bo več igral.

Goran Dragić je danes v družbi soboškega župana Damjana Anželja slovesno odprl prenovljeno košarkarsko igrišče ob Osnovni šoli I.

Prej dotrajano igrišče je bilo prenovljeno prav po zaslugi Fundacije Gorana Dragića.

Skupna vrednost projekta znaša 60 tisoč evrov, prenova pa je zajemala košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko in postavitev vadbene naprave na travnati površini.

»Zelo sem vesel, da nam je v Murski Soboti uspelo odprti peto igrišče v Sloveniji in upam, da jih bo še veliko več,« je na otvoritvi pred zbrano množico dejal Goran Dragić, ki je bil kasneje na voljo tudi za medije. Novinarje je zanimala predvsem reprezentančna prihodnost.

Nič več za reprezentanco

»Odločitev je dokončna, reprezentančno zgodbo se zaključil v lanskem letu na evropskem prvenstvu. Imamo Imamo nekaj mladih dobrih fantov, čas je za njih, jaz pa grem v zaslužen pokoj,« je svojo odločitev jasno in glasno potrdil priljubljeni Gogi.

Zlati kapetan z evropskega prvenstva 2017 se je od reprezentance poslovil po osvojeni zlati medalji, a si je reprezentančno opravo znova nadel lani, ko je v Stožicah najprej odigral poslovilno tekmo od domačega občinstva. 

Na prigovarjanje mnogih je izbrani vrsti nato pomagal še evropskem prvenstvu, ko pa se Slovencem po presenetljivem porazu v četrtfinalnem spopadu s Poljaki ni uspelo približati dosežku izpred petih let.

Ni mu žal za vrnitev

Dolgoletni član severnoameriške lige NBA je v nadaljevanju pogovora pred mikrofonom 24 ur dodal, da ne obžaluje odločitve o lanskoletnem povratku v reprezentanco.

»Ni mi žal, ker moraš poskusiti. Če ne bi šel na evropsko prvenstvo, bi razmišljal v smeri, da bi lahko nekaj naredili, morda ne bi. Šel sem in poskušal. 

Tudi mladi si morajo zapomniti, da nam prej desetkrat ni uspelo, preden smo leta 2017 osvojili evropsko prvenstvo. To je sestavni del športa, padaš, vstajaš in greš naprej,« je poudaril Dragić.

Sedemintridesetletnik je sicer že pred dnevi v pogovoru za srbski B92 dejal, da bo na avgustovskem svetovnem prvenstvu morda prisoten zgolj kot navijač, težko pa si predstavlja, da bi tudi igral.

Zdaj je reprezentančna prihodnost dokončno jasna, Dragić pa je ob tem še razkril, da je pred njim najverjetneje tudi zadnja sezona v profesionalni karieri.

Organizator igre, ki je na današnjem druženju v Murski Soboti izpostavil tudi prekmurske korenine po dedkovi strani, v ligi NBA nastopa že vse od leta 2008. Dvakrat je bil član Phoenix Suns, vmes se je ustavil v Houstonu, kar šest sezon pa je nosil dres Miamija, kjer naj bi si želel skleniti bogato kariero. 

V zadnjih letih se je sicer precej selil, saj je igral še za Toronto Raptors, Brooklyn Nets, Chicago Bulls in nazadnje še Milwaukee Bucks.

Starejše novice