Foto: Jure Banfi
Ustvarjeno dne
Tor, 9.11.2021 11:13
Olimpija je podaljšala neugodno tradicijo gostovanj v Kidričevem. Zmaji so se s 13. gostovanja v »šumi« še osmič vrnili poraženi in razočarani, pri Aluminiju pa so se veselili pomembne zmage.

Tekme z Aluminijem za nogometaše Olimpije počasi postajajo prava kalvarija. Zmaji so z zadnjih sedmih gostovanj v Kidričevem zgolj enkrat prinesli zmago, kar petkrat so se veselili Štajerci.

Razplet včerajšnjega obračuna je bil za Ljubljančane še posebej boleč, saj so gostitelji do pomembnega kompleta točk prišli v zadnji sekundi tekme. 

V domačem taboru po novem skalpu Olimpije niso skrivali zadovoljstva. Tudi zaradi težav s sestavo ekipe, v zadnji vrsti je debitiral šele 17-letni Rok Schaubach.

Zmaji v 94. minuti niso dobro posredovali po kotu, v nadaljevanju akcije pa se je pred golom najbolje znašel Roko Prša in s pomočjo ljubljanskega kapetana Timija Maxa Elšnika, sicer otroka Aluminija, rdečim priigral odmevno zmago.

»Nogomet je včasih krut do nekoga, danes je bil do Olimpije. Moram pa poudariti, da smo letos na domačem igrišču izgubili že precej točk po receptu, ko smo bili boljši, nismo uspeli zabiti, a smo prejeli nesrečne zadetke. Danes se je to obrnilo in seveda smo izjemno zadovoljni,« je po zmagi dejal Oskar Drobne.

Foto: Jure Banfi

Drobne izpostavil mladega Schaubacha

Drobne je ob tem dodal, da bo reprezentančni premor z zmago precej lepši. Ekipa si je s točkami  zagotovila prepotrebno mirnost, čeprav igralci po besedah trenerja niso bili nervozni, se je pa čutil pritisk. 

Kot je dodal strateg rdečih, je bila ekipa nagrajena za pristop in prikazano na igrišču, po tekmi pa je izpostavil predvsem odličnega Luko Janžekoviča in debitanta Roka Schaubacha:

»Ve se, koliko Luka Janžekovič pomeni za nas, je zelo kakovosten vratar, ekipi daje dodatno samozavest. Danes je nekajkrat dobro posredoval. 

Morda nismo imeli toliko strelov na gol in priložnosti, smo pa bili v situacijah, ko bi lahko boljše odigrali, izkazal se je tudi Nejc Vidmar

Ekipni duh je danes držal rezultat, pohvale Luki in celotni ekipi, še posebej pa čestitam Roku Schaubachu, ki se je v 90 minutah debitantskega nastopa odlično kosal z napadalci Olimpije.«

Janžekovič: Sreča je bila tokrat na naši strani

Ljubljančani so sicer ustvarili precej več priložnosti, Mustafa Nukić je v prvem polčasu zadel prečnik, okvir gola pa je v drugem polčasu, po predložku Aljaža Krefla, rešil tudi Olimpijo.

Zmaji so si tako v prvem kot drugem polčasu ustvarili precej obetavnih situacij, ki pa so tudi po zaslugi Luke Janžekoviča ostale neizkoriščene. 

Dolgoletni vratar rdečih je z odlično predstavo spomnil na letošnjo pomlad, ko je bil s svojimi obrambami med najzaslužnejšimi, da so Kidričani ostali v prvoligaški druščini: 

»Po zaključku prvega polčasa sem v glavi premleval, da potrebujemo še en takšen polčas za točko. Roko na srce, v napadu nismo pokazali skoraj ničesar, to pa je situacija, ko se ti vrne. 

Fantje so se metali na 'glavo', živeli so za vsako žogo. Nagrajeni smo bili za to. Enkrat se nam je moralo vrniti, saj nam je sreča na nekaj tekmah obrnila hrbet. Danes je bila na naši strani, zadeli smo v zadnji sekundi in odlično je, da smo spet ujeli priključek z ostalimi ekipami.«

Kot pravi Janžekovič, ekipa z eno zmago ni storila še nič, saj je na lestvici še vedno zadnja, bo pa delovna vnema med reprezentančnim premorom bistveno večja.

Skender zadovoljen z igro Olimpije

Dino Skender po zadetku v zadnji sekundi dvoboja ni skrival razočaranja, bolj zadovoljen pa je bil s predstavo svoje ekipe, ki pa na petih tekmah pod njegovim vodstvom še ni dosegla več kot zadetka.

Ljubljančani so v Kidričevem streljali s praznimi naboji. Hrvaški strokovnjak na klopi zeleno-belih je bil zadovoljen s pristopom svojih varovancev, a se je moral sprijazniti s prvim ligaškim porazom: 

»Na takšnih tekmah se zgodi, da si kaznovan za vse zgrešene priložnosti. Nam se je to zgodilo v zadnji sekundi, ko nismo imeli časa za povratek in skušati izenačiti. Gre za nesrečen poraz, gremo dalje. 

S takšno igro moramo nadaljevati tudi na zadnjih štirih jesenskih tekmah, izvleči moramo čimveč, potem pa bomo potegnili črto in videli, kje smo. 

Še vedno smo blizu vrha. Moramo dati vse od sebe, da priložnosti na naslednji tekmi pretvorimo v zadetke.«

Elšnik: Kaznovali smo sami sebe

»Mislim, da smo imeli pobudo, ustvarjali smo si priložnosti, napadali skozi srečanje, vendar nismo zabili gola. Na koncu smo kaznovali sami sebe,« razočaranja ni mogel skriti niti Timi Max Elšnik.

Kapetan Olimpije je v 94. minuti udarec Roka Prše preusmeril v lastno mrežo in zmaji so na Štajerskem ostali brez točk. 

Produkt mladinskih selekcij Aluminija, ki se je danes priključil pripravam članske izbrane vrste, je dodal, da mora Olimpija izboljšati igro v zaključku akcij:

»Iz tega bomo skušali izvleči nekaj pozitivnega. Že na nekaj tekmah se nam dogaja, da prihajamo v priložnosti, vendar nismo dovolj konkretni. To je trenutno naša največja težava, ne moremo zabiti zadetka. 

Nemogoče je pričakovati, da bomo v obrambi na vsaki tekmi obdržali ničlo. Med premorom moramo delati na tem, da bomo konkretnejši v napadu, saj imamo kakovost, vendar je ne znamo izkoristiti.«

Ljubljančani po reprezentančnem premoru gostijo Muro, Aluminij pa se bo v predzadnjem krogu prve polovice prvenstva v Ljudskem vrtu pomeril z Mariborom.

Foto: Jure Banfi

Starejše novice