Foto: Jure Banfi
STA
Pon, 24.7.2023 12:52
Ljubljančani dobili morebitne tekmece v 3. krogu lige prvakov.

Nogometaši ljubljanske Olimpije se bodo v primeru zmage nad bolgarskim Ludogorcem v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v skupinski del lige prvakov v tretjem pomerili z zmagovalcem dvoboja med litovskim Žalgirisom iz Kaunasa in turškim Galatasarayem iz Istanbula, je določil današnji žreb na sedežu Evropske zveze v Nyonu.

Olimpijo, ki je bila v uvodnem krogu boljša od latvijske Valmiere, najprej čakata zahtevna obračuna proti Ludogorcu. Prva tekma bo 26. julija v Bolgariji, povratna pa 1. avgusta v Sloveniji.

Termina prvih tekem 3. kroga lige prvakov sta 8. in 9., povratnih pa 15. avgusta.

Kaj pa v primeru poraza?

Nogometaši ljubljanske Olimpije bodo v primeru poraza proti bolgarskem Ludogorcu v drugem krogu kvalifikacij lige prvakov svojo mednarodno potovanje nadaljevali v 3. krogu evropske lige.

V primeru poraza proti bolgarskemu prvaku bo njihov tekmec v drugem najmočnejšem tekmovanju na stari celini hrvaški Dinamo iz Zagreba ali kazahstanska Astana.

Termina tekem 3. kroga kvalifikacij evropske lige sta 10. in 17. avgusta.

Evropska nogometna zveza bo po žrebanju parov v ligi prvakov in evropski ligi ob 14. uri priredila še žreb kvalifikacijskih parov v konferenčni ligi, kjer slovenske barve zastopata Maribor in Celje.

Tretji slovenski predstavnik iz Domžal je izpadel v prvem krogu po skupnem porazu proti malteškemu Balzanu.

Starejše novice