Foto Jure Banfi
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 11.4.2022 15:17
Zadnji večni derbi sezone je dobil Maribor, dan po tekmi pa so odmevali izgredi ljubljanskih navijačev. Navijaška skupina Green Dragons je danes predstavila svojo plat zgodbe in naletela na odziv Matka Obradovića.

Ognjen Mudrinski je bil osrednji junak sobotnega večera v Ljudskem vrtu, Srb pa je zadel za prvo domačo zmago Maribora na derbijih po štiriinpolletnem čakanju.

Derbi Mariborčanov in Ljubljančanov je dobil tudi tretji polčas. Zanj so poskrbeli člani gostujoče navijaške skupine Green Dragons, ki so nase prvič opozorili ob koncu prvega polčasa, nato pa še po tekmi.

Vroče je bilo že v končnici prvega polčasa. Rok Kronaveter, nekdanji nogometaš Olimpije, ob metanju različnih plastičnih predmetov ni uspel izvesti kota. Kmalu zatem je na igrišču pristalo nekaj sedežev, še nekaj bakel pa je poletelo na tribuno, na kateri so bili tudi otroci.

Stanje se je po nekajminutni prekinitvi umirilo, znova pa je zavrelo po zadnjem sodniškem žvižgu. Ljubljanski navijači so želeli po koncu obračuna vdreti na igrišče, a jim je to preprečila varnostna služba.

Nato se je vmešala še policija, kmalu zatem pa je eden od policistov obležal na tleh, potem ko je vanj s tribune priletela kovinska ograja. Policista so prepeljali v bolnišnico.

Foto Jure Banfi

Olimpija izgrede obžaluje, obsoja in se opravičuje

Že v nedeljo so se z zapisom oglasili v Nogometnem klubu Olimpija in pojasnili, da izgrede svojih pristašev obžalujejo, jih obsojajo in se globoko opravičujejo:

»Vsaka ljubezen ima svoje meje. Vse ima svoje meje! Tokrat so nekateri posamezniki močno prestopili vse meje dopustnega in navsezadnje okusnega. S svojim neprimernim, celo nezaslišanim obnašanjem so vrgli velikansko črno piko na celoten klub. 

Tudi na vse tiste, ki za Olimpijo navijajo tako, kot je treba. S čustvi, ki so včasih pozitivna, včasih negativna, toda vedno v mejah normalnega. Tako bi moralo biti vedno. Tokrat temu žal ni bilo tako.

Ko je resno ogroženo človeško zdravje, je črta dopustnega krepko prestopljena. In ni ga izgovora, s katerim bi se to dalo opravičiti. Ni ga. In pika.«

Pri ljubljanskem klubu, ki je s porazom najverjetneje izpadel iz bitke za naslov državnega prvaka, so poškodovanemu policistu zaželeli najhitrejše okrevanje.

Oglasila se je tudi ljubljanska navijaška skupina

Z zapisom na svojih spletnih omrežjih so se oglasili tudi v navijaški skupini Green Dragons in javnosti predstavili še svojo plat zgodbe. Zapisali so, da so priča senzacionalizmu in zavajanju: 

»Tako lahko beremo o zlobnih zelenih zmajih, huliganih, ki so napadali družine in otroke ter povzročali nerede. Zanimivo, razlogov za incidente ne omeni nihče. 

Kot tudi nihče ne omeni provociranja iz ti. navadne tribune, kjer so bili poleg ostalih gledalcev tudi večni provokatorji iz vrst druge največje navijaške skupine v Sloveniji. Tako so uspešno izzvali nadaljnje ekscese.«

Izpostavljajo tudi medijski molk o igralcu Maribora, ki kaže sredinec proti tribuni (op.p. neuradno naj bi bil to Rok Kronaveter, o tem smo na Mariborinfo pisali že med derbijem), pa o Mukembeju (op.p. Antoine Makoumbou), ki je ob koncu prvega polčasa enega od predmetov, ki so pristali na igrišču, zalučal proti tribuni.

Pozivajo, naj tudi igralca odgovarjata za svoja dejanja, kot odgovarjajo navijači, in dodajo, da provokacij ne pozabljajo. Tako se lahko zgolj vprašamo, kaj nas še čaka na prihajajočih tekmah?

Matko Obradović komentiral zapis navijačev

Na zapis navijaške skupine Green Dragons se je odzval Matko Obradović. Danes vratar Mure je bil v preteklosti tako član Olimpije kot Maribora, čeprav v Ljubljani ni zabeležil uradnega nastopa.

Posnetek zaslona komentarja pod objavo ljubljanskih navijačev, ki nam ga je poslal bralec, vidite pod temi vrsticami, v njem pa Obradović Green Dragonsom sporoča, da jih je doslej spoštoval zaradi odličnega vzdušja na tekmah, a so tokrat prestopili vse meje ter vrgli črno piko na skupino in klub.

Po mnenju Dalmatinca bi se morali ljubljanski navijači opravičiti in sramovati za svoja dejanja, ne pa iskati izgovorov, do Kronavetra pa pokazati več spoštovanja. Gre namreč za nogometaša, ki je Olimpiji priigral dva naslova državnega prvaka. 

Obradović jih poziva tudi k razmisleku o posledicah metanja bakel na tribuno, na kateri so otroci. Ob koncu dodaja, da se zaradi zapisanih besed v Ljubljani ne bo skrival, saj je želel zgolj zapisati, kaj si nogometaši - tudi član Olimpije - mislijo o potezah navijačev.

Se strinjate z Matkom Obradovićem?

FOTO: zajem zaslona

Starejše novice