Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Tor, 6.4.2021 10:57
Pokalno tekmovanje se bo prihodnjo sezono igralo po nekoliko drugačnem formatu. V njem bo samo dvanajst ekip, klubi iz nižjih lig ne bodo sodelovali.

Izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije je na seji 26. marca potrdil prilagojeni format pokalnega tekmovanja v sezoni 2021/22. 

»Zaradi nastalih razmer (COVID-19) in dejstva, da se večina tekmovanj verjetno ne bo mogla odigrati oziroma bodo imela prednost ligaška tekmovanja pred pokalnimi (še posebej na nivoju MNZ) se bo v TL 2021/2022 pokalno tekmovanje v članski kategoriji odigralo po prilagojenem formatu,« so zapisali pri Nogometni zvezi Slovenije.

V prihodnji sezoni bo tako v pokalnem tekmovanju nastopalo dvanajst ekip, deset prvoligašev in dva drugoligaša. V prvem krogu se bo pomerilo osem ekip, štiri ekipe, ki bodo Slovenijo zastopale v Evropi bodo proste.

Te ekipe se nato pridružijo v drugem krogu, torej v četrtfinalu, nato pa sledita še polfinale in finale. Takšna odločitev Nogometna zveza Slovenije je tudi zato, ker pokalnih tekmovanj MNZ ne bo možno izvesti in se ekipa po tej poti ne morejo plasirati v Pokal Slovenije.

Kacijan: »Izbrali najboljšo med možnimi slabimi rešitvami«

Za komentar smo prosili tudi Danila Kacijana. Kot pravi predsednik Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota in podpredsednik Nogometne zveze Slovenije, so se morali odločiti za najboljšo med možnimi slabimi rešitvami trenutne situacije. 

»Mislim, da bo to samo za tekmovalno sezono 2021/2022 in bo že naslednjo sezono po starem, saj pokalno tekmovanje mora ohraniti svoj smisel. Gre za eno najbolj širokih tekmovanj, kjer tudi najmanjši klub lahko pride daleč, kot se je tudi pokazalo v sezoni 2019/2020, ko je Nafta iz druge lige igrala v finalu z Muro,« poudarja Kacijan in dodaja, da je poglaviten problem dejstvo, da se že nekaj časa lige pod okriljem medobčinskih zvez ne igrajo in bi bila vprašljiva sama organizacija. 

Pokalno tekmovanje pa se mora v vsakem primeru izvesti, saj, zmagovalec dobi vstopnico za Evropo. Pri mož soboške medobčinske zveze je kritičen tudi do trenutne zaustavitve najvišjih državnih tekmovanj, saj do tega ni prišlo nikjer drugje kot v Sloveniji in na Malti. 

»Mi smo se trudili, kolikor je bilo v naši moči, ampak država je imela svoje argumente. Težko si predstavljam, da lahko profesionalci trenirajo na daljavo in se bojim, da bodo posledice kar hude. Če pa se po 12. aprilu ne bo sprostil šport, pa je lahko vprašljiv tudi sam obstoj posameznih klubov,« še opozarja Kacijan.

Starejše novice