FOTO: Jure Banfi
Peter Dominko
Ned, 8.1.2023 09:35
Olimpija zaradi dolgov iz preteklosti za zdaj ne sme registrirati novih nogometašev, kljub temu pa to Ljubljančanov ne zaustavlja, da ne bi sklepali novih dogovorov. Tudi drugega zimskega novinca so našli na Hrvaškem.

Ivana Posavca se je že vse od decembra povezovalo z Olimpijo, ki je hrvaškega nogometaša kot svojega člana javnosti predstavila nekaj minut pred polnočjo.

Zeleno-beli na svoji spletni strani niso razkrili podrobnosti prestopa, zato ni znano, za kako dolgo sodelovanje bo šlo. Je pa jasno, da se Posavec v Ljubljano seli iz vrst Varaždina.

Nogometaš, ki se najbolje znajde v osrčju zvezne vrste, je barve Varaždina branil tri leta, tokratno epizodo v mestu ob Dravi - v Varaždinu je storil prve nogometne korake - pa je zaključil pol leta pred iztekom pogodbe.

Odgovarja načinu igre Olimpije

»Veseli nas, da smo podpisali dogovor o sodelovanju z Ivanom Posavcem, nekdanjim hrvaškim mladim reprezentantom. Ta igralec po svojem profilu zelo odgovarja našemu načinu igre. 

Je izjemno tehnično podkovan, spreten na žogi in lahko pokriva dva položaja na igrišču. Ivan je dokazal, da lahko igra na krilu in je tudi ofenzivni vezni igralec. Zahvaljujemo se NK Varaždin za odlično sodelovanje,« je dejal športni direktor Goran Boromisa.

Štiriindvajsetletnika naj bi si v svoji zasedbi močno želel ljubljanski strateg Albert Riera, Posavec pa v slovensko prestolnico prinaša izkušnje iz hrvaškega prvenstva.

Hrvat je v najmočnejši hrvaški ligi odigral 68 tekem, a v letošnji sezoni ni bil med nosilci igre, saj je na desetih tekmah zbral 462 minut. V tem času je v statistiko dodal gol in tri podaje.

V preteklosti je bil član zagrebškega Dinama, a za prvo ekipo modrih ni dočakal debija. Kot posojeni član serijskih prvakov se je kalil v Sesvetah, Kustošiji in Rudešu, dobro leto pa je preživel tudi pri španskem nižjeligašu San Ignaciu.

Prepoved registracij novih nogometašev

Zimsko prestopno obdobje se bo v Sloveniji uradno odprlo konec prihajajočega tedna, Olimpija pa mora pred registracijo novih moči najprej poravnati zaostale obveznosti iz preteklosti.

Nogometna zveza Slovenije je vodilni ekipi Prve lige Telemach že oktobra izrekla kazen v obliki prepovedi registracije novih nogometašev, nazadnje sta se na seznamu tistih, ki pričakujejo poplačilo dolgov, znašla še Mihailo Perović in Žiga Slaviček.

Zgolj bivši strateg Dino Skender od Olimpije zahteva 400 tisoč evrov, Ljubljančani pa naj bi pred dnevi na svoj naslov že prejeli odločbo FIFA, ki pritrjuje zahtevku strokovnjaka iz Osijeke.

Posavec je sicer drugi zimski novinec na seznamu zeleno-belih, že sredi decembra se je zmajem pridružil Admir Bristrić.

Starejše novice