Foto: Jure Banfi
Ljubljanainfo
Sre, 28.2.2024 16:34
Ste že odštevali dneve do marčevskega spopada Olimpije in Maribora? Malce boste morali še počakati, saj bo večni derbi zaradi obnove igrišča v Stožicah odigran šele 17. aprila.

Namigovanja, da tretji večni derbi Olimpije in Maribora ne bo odigran v prvotno načrtovanem terminu, so dobile uradno potrditev.

Nogometna zveza Slovenije je z delegiranjem 26. kroga Prve lige Telemach, ki bo sicer odigran v sredo in četrtek, 13. in 14. marca, potrdila, da bo spopad zmajev in vijoličastih odigran šele 17. aprila.

Ravno tako gre za termin med tednom, saj bo srečanje v Stožicah odigrano v sredo, pričelo se bo 18:30.

Razlog? V Stožicah bodo marca (znova) prenavljali načeto zelenico, na kateri bo konec tega meseca odigrana tudi reprezentančna tekma med Slovenijo in Portugalsko, prvi zvezdnik katere je Cristiano Ronaldo.

Dvoboj z evropskimi prvaki iz leta 2016 je bil pred štirimi leti načrtovan že ob obeležitvi stote obletnice krovne nogometne organizacije v Sloveniji, ko pa je gostovanje Portugalcev odnesla epidemija koronavirusa.

Prenova izjemno načetega igrišča v Stožicah naj bi se začela že čez nekaj dni, po 2. marcu, ko bo Olimpija v dvoboju vodilnih ekip državnega prvenstva gostila Celje.

Znano je namreč, da bodo zeleno-beli pokalni dvoboj s Koprom, ki bo na sporedu v četrtek, 7. marca, odigrali v Šiški.

Starejše novice